Tort stralucitor de visine

de Corinuta in Torturi, 11 Iul 2011 | 7443 vizualizari

 

Asa il cheama, nu eu l-am botezat, jur!!! :))

 

INGREDIENTE

  • Ptr. blat:
  • 4 oua
  • 1 praf de sare
  • 140 g zahar
  • 1 plic zahar vanilat
  • 80 g faina
  • 50 g amidon
  • Ptr. umplut:
  • 750 g visine
  • 400 g frisca
  • 200 g branza de vaci
  • 100 ml smantana
  • 3 linguri zahar pudra
  • 1 plic tort gelee rosu
  • visinata
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort stralucitor de visine:

Se separa ouale si se bat albusurile cu un praf de sare. Se adauga zaharul si zaharul vanilat si se mixeaza in continuare pana se topeste, apoi se adauga si galbenusurile. Se cerne faina impreuna cu amidonul si se adauga in ploaie amestecand usor cu o spatula. Se toarna aluatul intr-o forma de tort cu diametrul 26 cm, tapetata cu hartie de copt. Se coace 30 de minute la 175 grade.

Visinele se spala si se curata de samburi, apoi se lasa sa se scurga, pastrand sucul de la ele. Se bate frisca. Branza se mixeaza cu smantana si zaharul pudra, apoi se adauga la frisca impreuna cu 2/3 din cantitatea de visine. 

Blatul rece se taie in trei. Se aseaza inelul formei de tort in jurul feliei de blat de jos, se adauga jumatate din cantitatea de crema, se intinde si se pune a doua felie de blat. Se intinde crema ramasa si se pune deasupra ultima felie de blat.

Visinele ramase se aseaza deasupra pe tort. Din sucul lasat de visine completat cu visinata, se prepara jeleul conform instructiunilor de pe ambalaj, apoi se toarna peste visine si se da tortul la frigider pentru cca 2 ore.

Se orneaza dupa bunul plac, eu am avut niste biscuiti si merisoare uscate dar puteti pune migdale sau nuci tocate.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort stralucitor de visine" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (22)

Corinuta 1

12.07.2011, 20:58

multumesc! va puuup!

VERONICA2607 1

11.03.2012, 15:54

superb la fovorite cu el

oana_pisicutza16 1

11.04.2012, 23:25

pfuuu foarte stralucitor

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cheesecake cu fructul pasiunii

ieri la 18:49

Gogosi pufoase, reteta mamei

de laura_n 7

ieri la 17:06

Tort sarat cu mazare si crema de branza, un aperitiv festiv si gustos

de Rocsi 9

pe 17.04 la 21:00

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Desert tort de gutui