Tort Strumpfesc cu branza si caramel

de claudiaO in Torturi, 3 Dec 2014 | 2659 vizualizari

 

Daca fost SF Andrei , nu puteam sa ratez ocazia de a-I face lui Edi un tort, pt ca il cheama si Andrei.

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 5 oua,
  • 5 linguri ulei,
  • 5 linguri faina,
  • 5 linguri zahar,
  • 1 praf de copt,
  • esenta de vanilie 1 lingurita
  • Caramel
  • 250 gr zahar,
  • 100 gr alune de padure prajite,
  • 100 gr migdale prajite,
  • jumatate de lingurita sare,
  • 25 gr unt,
  • 100 ml frisca lichida
  • Crema:
  • 500 gr branza dulce de vaci Lacteea,
  • 250 gr unt moale,
  • 150 -200 gr zahar pudra vanilat (asta il punem dupa gust),
  • 250 gr frisca lichida,
  • coaja de la 1 lamaie,
  • esenta de vanilie 1 lingurita;
  • 50 gr lamaie confiata (de la Lidl)
  • Sirop 
  • 100 gr zahar,
  • 200 ml apa,
  • 2 lingurite esenta de rom

Decor - jeleuri Haribo Srumpfi

Portii: 14
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Strumpfesc cu branza si caramel:

Am inceput cu blatul: separam albusul de galbenus;galbenusurile le-am frecat cu uleiul, iar albusurile le-am batut spuma tare impreuna cu zaharul; am adaugat galbenusurile peste albusuri, am pus esenta de vanilie si faina amestecata cu praful de copt si am amestecat usor de jos in sus.Am dat blatul la cuptor, asezat pe hartie de copt, in tava 40x30 a aragazului.

Am continuat cu crema: untul moale l-am mixat cu zaharul,apoi am adaugat branza dulce, esenta de vanilie si coaja de lamaie. La final am amestecat cu frisca batuta bine si am lasat-o la rece.

Caramelul: am pus la foc zaharul pana s-a totpit si a prins culoarea chihlimbarului, apoi am adaugat unutul, sarea si frisca lichida - atentie sa nu va ardeti, pt ca emana aburi fierbinti; am adaugat migdalele si alunele si am amestecat bine.

Pentru sirop am caramelizat zaharul, am stins cu apa si am lasat pe fos pana s-a totpit - la final am adaugat esenta de rom.

Asamblare:am taiat blatul in 3 fasii egale si le-am insiropat usor ; am pus crema sub forma a doua linii groase, iar intre ele am pus caramelul cu alune;am format un melc si l-am asezat pe verticala pe platou; in continuare am procedat la fel si cu celelelte doua fasii. La final am imbracat tortul in crema alba.

Am decorat cu strumpfii jeleu.

A fost un tortulet pe placul copiilor :)

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Strumpfesc cu branza si caramel" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Papanasi cu dulceata, dulcele traditional romanesc

de laura_n 7

ieri la 17:28

Vinete umplute cu legume si cascaval reteta rapida si sanatoasa

pe 23.04 la 20:52

Celebra Pavlova cu crema si capsuni, un desert rafinat si elegant

de laura_n 7

pe 23.04 la 18:55

Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

pe 23.04 la 10:49

Musaca de dovlecei, o reteta usoara si sanatoasa pentru intreaga familie

de Miha 9

pe 22.04 la 19:58

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Tort cu branza, biscuiti si fructe