Tort Suprem

de Ela68 in Torturi, 2 Feb 2013 | 1791 vizualizari

 

Acest tort l-am facut anul trecut cu ocazia zilei de nastere a tatalui meu. Pentru ca a avut mare succes, l-am repetat si de ziua mamei, cu alt design, ca pentru mamici :).

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente blat :
  • 7 galbenusuri
  • 4 albusuri
  • 7 linguri zahar pudra
  • 8 linguri nuca macinata
  • 2 linguri pesmet
  • 1 lingura faina
  • 1 vf de sare
  • forma cu diametrul de 24 cm
  • Crema de ciocolata alba si alune :
  • 200 g de ciocolata alba
  • 300 ml de frisca lichida
  • 100 g de alune de padure macinate
  • 1 foaie de gelatina
  • Sirop de zahar ars :
  • 150 gr zahar tos
  • 200 ml apa
  • 100 ml expresso
  • Crema cappuccino :
  • 3 galbenusuri
  • 5 linguri de zahar pudra
  • 100 g de ciocolata alba
  • 3 foi de gelatina
  • 100 g frisca lichida
  • 250 g de branza mascarpone
  • 4 pliculete CAPPUCCINO dizolvate in 100 ml apa

Pentru ornat ciocolata alba si extra cacao

Portii: 16
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Suprem:

Blatul :

Galbenusurile se freaca cu zaharul pudra pana devin o crema spumoasa. Se adaga nuca macinata, pesmetul si faina. Batem albusurile cu un praf de sare si le incorporam  cu miscari usoare in compozitia de mai sus. Se toarna compozitita intr-o forma tapetata cu hartie de copt si se coace la foc mediu  30-40 min in cuptorul preincalzit.

Crema de ciocolata alba si alune :  Se pun pe foc, la Bain-Marie ciocolata si 100 ml frisca lichida pana ciocolata se topeste.Dam la o parte de pe foc si adaugam foaia de gelatina pe care am hidratat-o10 minute in apa rece.Restul de frisca lichida ramasa, se bate si se amesteca cu crema de ciocolata si cu alunele macinate.

Siropul : Se pune zaharul intr-un vas metalic la foc mic amestecand continuu pana acesta se topeste. Adaugam  apa si lasam sa fiarba pana la dizolvarea caramelului. Trebuie avut grija ca zaharul sa nu se arda, altfel, siropul devine amarui. Cand s-a racit, se adauga cele 4 linguri de expresso. Se taie blatul in doua si se insiropeaza prima foaie cu jumatate din cantitatea de sirop.  Montam un inel de tort , turnam si nivelam crema de alune lasand-o 2-3 ore la rece sa se intareasca.

Crema cappuccino : Se pun galbenusurile impreuna cu zaharul pudra la Bain Marie si se amesteca pana devine o crema omogena.Se adauga ciocolata alba amestecand continuu pana ce se incorporeaza in crema de ou. Dam la o parte de pe foc, lasam putin la racit si adaugam gelatina hidratata si cele 4 pliculete de cappuccino dizolvate in 100 ml apa.Se bate branza mascarpone si se adauga cremei de oua racita, apoi  frisca batuta. Peste crema de alune se aseaza ce-a de-a doua foaie de tort pe care o insiropam si turnam peste ea  crema de cappuccino. Se lasa la racit cateva ore, pana cremele s-au intarit si scoatem inelul de tort. Se orneaza cu triunghiuri de ciocolata sau , dupa gustul fiecaruia.

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Tort Suprem 201725
retete culinare - Tort Suprem 201726
retete culinare - Tort Suprem 201727
retete culinare - Tort Suprem 201728
retete culinare - Tort Suprem 201731
retete culinare - Tort Suprem 201734
retete culinare - Tort Suprem 201736
retete culinare - Tort Suprem 201738
retete culinare - Tort Suprem 201739
retete culinare - Tort Suprem 201740
retete culinare - Tort Suprem 201741
retete culinare - Tort Suprem 201742
retete culinare - Tort Suprem 201743
retete culinare - Tort Suprem 201744
retete culinare - Tort Suprem 201745
retete culinare - Tort Suprem 201746
retete culinare - Tort Suprem 201747
retete culinare - Tort Suprem 201748

RETETE RECOMANDATE

COMENTARII (23)

adriana65 1

03.02.2013, 13:04

La mulţi ani!

Ela68 1

03.02.2013, 13:50

Lau 1

03.02.2013, 14:05

superb arata

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE: