Tort Sweethearts

de Ela68 in Torturi, 14 Feb 2013 | 981 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat
  • 3 oua
  • 3 linguri ulei
  • 130 gr zahar
  • 80 gr faina
  • 30 gr cacao
  • un praf de sare
  • Crema :
  • 200gr lemon curd
  • 200 ml smantana pentru frisca
  • 2 linguri de zahar pudra
  • 1 ciocolata After Eight sau ceva similar
  • Fondant :
  • 1/2 ligura gelatina
  • 3 linguri de apa
  • 1 lingura miere
  • 1/2 lingura unt de cacao ( in reteta originala era margarina, dar eu n-am avut in casa )
  • 200-250 zahar pudra
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Sweethearts:

Blatul : Se bat albusurile cu un praf de sare, se adauga zaharul pana obtinem o bezea, apoi galbenusurile si uleiul. Cernem faina si cacaoa si le incorporam in amestecul de oua. Coacem la foc mediu intr-o tava mare de aragaz tapetata cu hartie de copt cca 25 minute.  

Lasam la racit in tava si decupam cu ajutorul unei forme trei cerculete cu diametrul de 14 cm.

Crema : Batem smantana pana obtinem frisca si adaugam zaharul pudra. Daca folositi frisca vegetala, nu mai e nevoie sa adaugati zahar pudra, fiind deja dulce. Apoi amestecam cu lemon curd. Crema obtinuta este destul de tare si n-a mai fost necesara adaugarea de gelatina, s-a asezat foarte bine pe foaia de tort.

Lemon curd : reteta va fi prezentata separat

Fondantul : Hidratam gelatina cu apa si o punem la Bain-Marie pana ce aceasta este perfect topita. Adaugam mierea si untul de cacao (margarina) si omogenizam. Zaharul pudra il cernem si il punem intr-un castron mai mare peste care turnam ingredientele amestecate anterior. Omogenizam si incepem sa framantam. Daca obtinem o pasta mai moale, mai adaugam zahar pudra. Consistenta trebuie sa fie ca a plastelinei.  Am lasat-o la frigider 1 ora, dupa care am folosit-o la acest tortulet.

Asamblarea : Asezam o foaie de tort pe care o insiropam cu crema de whiskey. Asezam jumatate din crema si nivelam. Am avut o ciocolata tip after eight, cu menta.  Am impartit-o in doua si am dat-o pe razatoare Jumatate din cantitate am pus-o peste crema de lamaie. Am asezat deasupra cea de-a doua foaie, insiropata si ea, urmeaza crema ramasa si a doua jumatate de ciocolata rasa. Am asezat ultima foaie de blat si am acoperit tortuletul cu pasta de zahar. Din ce mi-a ramas am format mici margelute pe care le-am pus la baza tortului. Pentru ornare am folosit ornamente inimioare iar din royal icing am conturat cateva inimioare nebunatice.  

 

RETETA IN IMAGINI

Tort Sweethearts-0
Tort Sweethearts-1
Tort Sweethearts-2
Tort Sweethearts-3
Tort Sweethearts-4
Tort Sweethearts-5
Tort Sweethearts-6
Tort Sweethearts-7

COMENTARII (22)

danakarin

danakarin 1

14.02.2013, 22:19

Bravo

adriana65

adriana65 1

14.02.2013, 22:30

Ela68

Ela68 1

15.02.2013, 11:54

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Clatite cu branza telemea si malai
  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

  • 11

    D

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!