Tort Sweethearts

de Ela68 in Torturi, 14 Feb 2013 | 3181 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat
  • 3 oua
  • 3 linguri ulei
  • 130 gr zahar
  • 80 gr faina
  • 30 gr cacao
  • un praf de sare
  • Crema :
  • 200gr lemon curd
  • 200 ml smantana pentru frisca
  • 2 linguri de zahar pudra
  • 1 ciocolata After Eight sau ceva similar
  • Fondant :
  • 1/2 ligura gelatina
  • 3 linguri de apa
  • 1 lingura miere
  • 1/2 lingura unt de cacao ( in reteta originala era margarina, dar eu n-am avut in casa )
  • 200-250 zahar pudra
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Sweethearts:

Blatul : Se bat albusurile cu un praf de sare, se adauga zaharul pana obtinem o bezea, apoi galbenusurile si uleiul. Cernem faina si cacaoa si le incorporam in amestecul de oua. Coacem la foc mediu intr-o tava mare de aragaz tapetata cu hartie de copt cca 25 minute.  

Lasam la racit in tava si decupam cu ajutorul unei forme trei cerculete cu diametrul de 14 cm.

Crema : Batem smantana pana obtinem frisca si adaugam zaharul pudra. Daca folositi frisca vegetala, nu mai e nevoie sa adaugati zahar pudra, fiind deja dulce. Apoi amestecam cu lemon curd. Crema obtinuta este destul de tare si n-a mai fost necesara adaugarea de gelatina, s-a asezat foarte bine pe foaia de tort.

Lemon curd : reteta va fi prezentata separat

Fondantul : Hidratam gelatina cu apa si o punem la Bain-Marie pana ce aceasta este perfect topita. Adaugam mierea si untul de cacao (margarina) si omogenizam. Zaharul pudra il cernem si il punem intr-un castron mai mare peste care turnam ingredientele amestecate anterior. Omogenizam si incepem sa framantam. Daca obtinem o pasta mai moale, mai adaugam zahar pudra. Consistenta trebuie sa fie ca a plastelinei.  Am lasat-o la frigider 1 ora, dupa care am folosit-o la acest tortulet.

Asamblarea : Asezam o foaie de tort pe care o insiropam cu crema de whiskey. Asezam jumatate din crema si nivelam. Am avut o ciocolata tip after eight, cu menta.  Am impartit-o in doua si am dat-o pe razatoare Jumatate din cantitate am pus-o peste crema de lamaie. Am asezat deasupra cea de-a doua foaie, insiropata si ea, urmeaza crema ramasa si a doua jumatate de ciocolata rasa. Am asezat ultima foaie de blat si am acoperit tortuletul cu pasta de zahar. Din ce mi-a ramas am format mici margelute pe care le-am pus la baza tortului. Pentru ornare am folosit ornamente inimioare iar din royal icing am conturat cateva inimioare nebunatice.  

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Sweethearts" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

 Chupe de camarones- supa peruana de creveti.Reteta nr.46  din  Best soups in the World

de Ksenya 5

ieri la 13:30

Prajitura de post cu foi si crema de budinca cu suc Fanta

de Caty 2

pe 26.03 la 19:44

Reteta de pui cu sos de parmezan si usturoi

pe 26.03 la 18:04

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

cristeena20

3400 puncte

Ksenya

2173 puncte

RODIMUR

2032 puncte

Catalina L

1627 puncte

oanapl

1573 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Reteta de tort cu ciocolata, mere si crema de castane