Tort table

de laura_n in Torturi, 24 Iun 2012 | 2242 vizualizari

 

Zilele trecute a fost ziua tatalui meu, un om caruia ii place jocul de table. Intrucat mi-am dorit sa ii fac o surpriza de ziua lui, i-am facut cu multa dragoste acest tort.

Va poftesc la un joc de table...dulce :))

 

INGREDIENTE

  • 10 oua
  • 20 lg faina
  • 20 lg zahar
  • esenta vanilie
  • 6 lg cacao
  • crema
  • 6 galbenusuri
  • 6 lg zahar
  • 6 lg faina
  • 500 ml lapte dulce
  • 50 gr stafide
  • 30 ml Amaretto
  • crema ciocolata Stilo
  • pasta zahar
  • colorant
  • un pachet unt nesarat
  • 100 gr zahar pudra
  • 500 ml apa pt sirop
  • 5 lg zahar (pt sirop)
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort table:

Se bat albusurile spuma, se adauga zaharul si se bat pana se obtine bezeaua, dupa care adaugam faina si cacaoa. Compozitia se toarna intr-o forma de copt dreptunghiulara si se coace la foc mediu cam 50min.

Crema:

se bat galbenusurile si zahar pana isi dubleaza volumul, dupa care adaugam faina si amestecam bine sa nu se formeze cocoloase. Se desface compozitia cu lapte si se pune la bain marie, se amesteca pana se obtine o budinca. Se adauga stafidele, lichiorul si crema de ciocolata.

Facem un sirop pt blat din zahar si apa si fierbem pana se topeste zaharul. 

Asteptam sa se raceasca toate, apoi taiem blatul pe orizontala in 2 straturi. Insiropam blaturile, punem toata crema de cioco, apoi alt strat de blat.

Dam la rece cateva ore ca sa se aseze tortul. 

Facem o spuma de unt din unt si zahar pudra si mixam bine cu mixerul cam 15 min, dupa care imbracam tortul si il dam iar la rece.

Imbracam tortul in pasta de zahar si asezam ornamentele dulci. 

 

RETETA IN IMAGINI

Tort table-0
Tort table-1
Tort table-2

COMENTARII (36)

Corinuta 1

16.03.2014, 16:35

Beeeeyyyy, tu sigur nu glumesti? Ca uite, Eliza mea zice ca e joc, nu e tort! Sa-ti traiasca tatal, intru multi ani sanatosi! Muahhhh!

Valclaudia 1

16.03.2014, 16:42

laura_n 1

16.03.2014, 17:32

)) multam frumos, fetele!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04