Tort(tarta)

de Ina in Torturi, 20 Iun 2010 | 5519 vizualizari

 

L-am numit asa fiindca s-a dorit a fi o tarta, dar a sfarsit prin a fi un tort.... :D

 

INGREDIENTE

 

  • 3 mere
  • 4 linguri cu zahar
  • 1 lingura cu  scortisoara
  • 80 g. unt
  • 100 g  cu miez de nuca, bucati

  Blat :  

  • 4 oua
  • 8 linguri zahar
  • 4 linguri ulei
  • 8 linguri faina
  • 1 praf de copt
  • o  esenta de rom

  Pentru sirop:  

  • 3  linguri cu zahar, pentru  caramerizat
  • 250 ml. apa
  • o esenta de rom

 

Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort(tarta):

 

         Merele le-am taiat felii si le-am asezat ca la tarta, in tava de tort tapetata cu hartie de copt.  Am presarat zahar, scortisoara, miez de nuca si bucati de unt  si am pus tava in cuptor, pana au inceput merele sa miroasa si sa se inmoaie putin.

            Blatul:  se bat spuma albusurile cu zaharul si un praf de sare, se  adauga  pe rand  galbenusurile,  uleiul, faina , praful de copt si esenta. Am   turnat  aceasta compozitie  peste merele coapte , apoi am mai pus in compozitie si bucati de mere coapte, impreuna cu miez de nuca. Am pus totul la cuptor, pentru cca. 35 minute.

        Pentru ca mi s-a parut prea simplu  pentru un tort si prea inalt pentru o tarta, l-am insiropat ( zaharul il caramelizam, adaugam cu grija apa si lasam pe foc pana se topeste zaharul, iar cand se mai raceste adaugam esenta de rom ) la baza  si  l-am ornat  cu frisca si topping de zmeura. 

         Ce a iesit, vedeti  in imagini, iar daca va spun ca este delicious, trebuie sa ma credeti pe cuvant.  

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort(tarta)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (62)

Ina 1

27.06.2010, 07:30

iar nuca, marul si scortisoara dau o aroma... Anamaria! Bine ai revenit!

onuta 1

08.07.2010, 12:29

aici chiar te rog sa mi opresti cea mai mare portie.

Ina 1

10.07.2010, 21:38

cu placere....data viitoare

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Desert tort Raffaello