Tort(tarta)

de Ina in Torturi, 20 Iun 2010 | 2804 vizualizari

 

L-am numit asa fiindca s-a dorit a fi o tarta, dar a sfarsit prin a fi un tort.... :D

 

INGREDIENTE

 

  • 3 mere
  • 4 linguri cu zahar
  • 1 lingura cu  scortisoara
  • 80 g. unt
  • 100 g  cu miez de nuca, bucati

  Blat :  

  • 4 oua
  • 8 linguri zahar
  • 4 linguri ulei
  • 8 linguri faina
  • 1 praf de copt
  • o  esenta de rom

  Pentru sirop:  

  • 3  linguri cu zahar, pentru  caramerizat
  • 250 ml. apa
  • o esenta de rom

 

Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort(tarta):

 

         Merele le-am taiat felii si le-am asezat ca la tarta, in tava de tort tapetata cu hartie de copt.  Am presarat zahar, scortisoara, miez de nuca si bucati de unt  si am pus tava in cuptor, pana au inceput merele sa miroasa si sa se inmoaie putin.

            Blatul:  se bat spuma albusurile cu zaharul si un praf de sare, se  adauga  pe rand  galbenusurile,  uleiul, faina , praful de copt si esenta. Am   turnat  aceasta compozitie  peste merele coapte , apoi am mai pus in compozitie si bucati de mere coapte, impreuna cu miez de nuca. Am pus totul la cuptor, pentru cca. 35 minute.

        Pentru ca mi s-a parut prea simplu  pentru un tort si prea inalt pentru o tarta, l-am insiropat ( zaharul il caramelizam, adaugam cu grija apa si lasam pe foc pana se topeste zaharul, iar cand se mai raceste adaugam esenta de rom ) la baza  si  l-am ornat  cu frisca si topping de zmeura. 

         Ce a iesit, vedeti  in imagini, iar daca va spun ca este delicious, trebuie sa ma credeti pe cuvant.  

 

 

RETETA IN IMAGINI

Tort(tarta)-0
Tort(tarta)-1
Tort(tarta)-2
Tort(tarta)-3
Tort(tarta)-4
Tort(tarta)-5
Tort(tarta)-6
Tort(tarta)-7
Tort(tarta)-8
Tort(tarta)-9

COMENTARII (62)

Ina

Ina 1

27.06.2010, 07:30

iar nuca, marul si scortisoara dau o aroma... Anamaria! Bine ai revenit!

onuta

onuta 1

08.07.2010, 12:29

aici chiar te rog sa mi opresti cea mai mare portie.

Ina

Ina 1

10.07.2010, 21:38

cu placere....data viitoare

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Lau

Lau 9

11870 puncte

MotanLaOale

10810 puncte

mihaelar63

8800 puncte

mirela0911

8180 puncte

oanapl

7290 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Prajitura cu crema de lamaie
  • 11

    MI

  • 12

    J

  • 13

    V

  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!