Tort teren de tenis

de anomisana in Torturi, 13 Feb 2011 | 4338 vizualizari

 

Pe 11 febr. a fost ziua de nastere a sotului meu. Cautam printre retetele voastre un tort diplomat si un pic de inspiratie. Multumesc Elei si Ancai pentru ceea ce a rezultat. Fara voi nu stiu ce faceam.

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat
  • 300 g piscoturi de sampanie
  • compot de piersici
  • Crema 1
  • 500 g fructe de padure congelate
  • 300 g zahar
  • 500 ml frisca lichida
  • 450 g iaurt
  • 3 plicuri gelatina
  • 2 esente vanilie
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • Crema 2
  • 1 budinca vanilie
  • 700 ml lapte
  • 1 plic frisca
  • 1 plic gelatina
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • Pentru decor
  • razatura de cocos verde
  • razatura de cocos alba
Portii: 20
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort teren de tenis:

Am pus intr-o tava de cuptor cu pereti inalti folie de plastic, am pus prima crema facuta exact dupa reteta Ancai la tortul diplomat cu fructe de padure.

Pentru crema a doua am preparat budinca, frisca si gelatina urmand instructiunile de pe fiecare pachet, am pus zahar vanilat in budinca, iar cand aceasta s-a racorit, am amestecat-o cu gelatina, apoi am adaugat amestecad usor, si frisca. Am adaugat-o lingura cu lingura peste prima crema, pentru a nu se amesteca straturile. Am insiropat piscoturile in zeama de compot si le-am asezat unul langa altul, peste a doua crema. Am acoperit cu folie si am pus tava in congelator o ora, apoi am mutat-o in frigider pana a doua zi. Pentru a putea avea linii drepte pe terenul de tenis, am facut fasii inguste din folie de aluminiu si am facut liniile de pe teren. Am pus cocosul verde, apoi am dezlipit benzile de folie si cu coada unei furculite am pus cocos alb pe liniile terenului.

 

RETETA IN IMAGINI

Tort teren de tenis-0
Tort teren de tenis-1
Tort teren de tenis-2
Tort teren de tenis-3
Tort teren de tenis-4

COMENTARII (19)

diaconta 1

13.02.2011, 22:05

Felicitari sotului si tie pentru tort,foarte frumos

MotanLaOale 1

14.02.2011, 08:29

adry88 1

04.07.2011, 15:51

super tare felicitari

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04