Tort tiramisu

de Oana in Torturi, 20 Aug 2011 | 4628 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Crema:
  • 6 galbenusuri
  • 6 linguri cu varf cu zahar pudra
  • 2 cutii mascarpone- 500 g
  • 400 ml frisca lichida
  • 2 linguri lichior-crema tiramisu sau crema de whisky
  • Pt. insiropat:
  • 400 ml cafea cu zahar
  • 4 linguri lichior-crema
  • Un pachet mare de piscoturi 
  • cacao pentru decor
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort tiramisu:

Se prepara cafeaua cu zahar si se lasa la racit. Se adauga apoi lichiorul-crema.

Galbenusurile se mixeaza cu zaharul pudra, adaugand pe rand cate o lingura si mixand mereu pana se topeste zaharul. Cand crema si-a triplat volumul si s-a albit se adauga crema mascarpone rece, din frigider si se mixeaza la viteza mica. Se adauga lichiorul-crema si apoi frisca batuta separat.

Se insiropeaza piscoturile in cafea si se aseaza intr-o tava de tort, la baza si pe margini, se pune apoi un strat de crema, altul de piscoturi insiropate si tot asa pana se termina crema si piscoturile, ultimul strat fiind de crema.

Se pune la frigider cateva ore, apoi se presara cu cacao.

 

 

TIPS-URI

1

Cafeaua pentru insiropat se poate prepara fara cofeina, daca mananca si copiii sau se poate face un amestec de apa cu nesquik. Eu am folosit cafea decofeinizata.

2

Crema de galbenusuri cu zahar se poate mixa la bain-marie, fara sa fiarba! se lasa apoi la racit in frigider si apoi se incorporeaza restul ingredientelor.

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Tort tiramisu 121380
retete culinare - Tort tiramisu 121381
retete culinare - Tort tiramisu 121382

COMENTARII (15)

Bunica 1

20.08.2011, 20:02

Tiramisu, specialitatea casei Ai fost foarte harnicuta.....ca de obicei

La Ancuta 1

20.08.2011, 22:19

Rocsi 1

21.08.2011, 17:03

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Briose cu ciocolata
  • 27

    D

  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S