Tort Tiramisu

de Adriana G in Torturi, 22 Apr 2012 | 2427 vizualizari

 

Este un tort pe care noi il adoram si care ne trezeste amintiri foarte placute...tort tiramisu am avut si la nunta.....! Nu am avut piscoturi si am facut un blat...a iesit f bun....poate chiar mai bun...! Acum am pregatit acest tort cu ocazia Sf, Gheorghe al carui nume il port....!

 

INGREDIENTE

Blat:

  • 4 oua
  • 4 linguri zahar
  • 3 linguri faina
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 1 esenta rom

Crema:

  • 4 galbenusuri
  • 5 linguri zahar
  • 1 cutie mascarpone (250 gr)
  • 400 ml frisca lichida
  • esenta de rom si vanilie

Siropul:

  • 1 litru de cafea tare preparata
  • 1 esenta rom
  • 2 lingurite zahar
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Tiramisu:

Blatul:

- Bati albusurile spuma cu zaharul, adaugi galbenusurile, faina si mirodeniile

- amesteci usor, apoi torni compozitia in tavade la aragaz tapetata cu hartie de copt

- se da la cuptorul incins in prelalabil la 180C pentru 35-40 min

- cand este gata se lasa putin sa se racoreasca si se dezlipeste hartia de copt apoi se lasa la racit si se taie in doua bucati egale pe latime

Siropul:

- se prepara o cafea tare si se lasa la racit dupa care se adauga esenta de rom.

- eu am preparat cafeaua cu putin zahar pt ca la blat nu am pus prea mult zahar in comparatie cu piscoturile care sunt mult mai dulci.

Crema:

- bati galbenusurile cu zaharul foarte bine, adaugi esenta de vanilie, apoi adaugi branza mascarpone si amesteci bine pana se omogenizeaza

- bati frisca tare si o adaugi peste crema mascarpone, adaugi si esenta de rom si amesteci bine

- imbraci o forma de tort rotunda sau alta forma cu folie de plastic

- pui jumatate de crema peste care asezi primul blat si il insiropezi cu jumatate de cafea, apoi adaugi cealalta jumatate de crema , pui al doi-lea blat si il insiropezi cu restul de cafea, se acopera cu folia ramasa in afara si se da la frigider pt cateva ore sau peste noapte

Se scoate tortul de la frigider, se imbraca in frisca si se pudreaza cu cacao sau nes amestecat cu putin zahar farin vanilat. Se decoreaza dupa imaginatie!

 

 

RETETA IN IMAGINI

Tort Tiramisu-0
Tort Tiramisu-1
Tort Tiramisu-2
Tort Tiramisu-3

COMENTARII (22)

elucubratiiculinare

elucubratiiculinare 1

23.04.2012, 15:37

foarte bun

Sim0na

Sim0na 1

24.04.2012, 20:08

Bun rau!

Adriana G

Adriana G 1

24.04.2012, 20:41

Multumesc frumos fetelor! Pupici..!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Alivenci moldovenesti
  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!