Tort Tiramisu

de diana_k in Torturi, 3 Ian 2013 | 5677 vizualizari

 

Tiramisu e unul din torturile preferate de baiatul meu, Cristian, bineinteles ca de ziua lui i-am pregatit acest tort.

 

INGREDIENTE

  • blat:
  • 8 oua,
  • 8 linguri zahar,
  • 8 linguri faina,
  • 1 plic praf de copt,
  • crema tiramisu:
  • 4 oua,
  • 8 linguri zahar,
  • 500 g mascarpone,
  • 300 ml frisca lichida,
  • 10 g gelatina,
  • 2 linguri zahar pudra ,
  • lichior amaretto sau esenta de migdale.
  • pentru insiropat:
  • 1 cana cafea expresso,
  • 1/2 cana lapte,
  • zahar dupa gust
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Tiramisu:

Blat:

Albusurile se bat spuma, se adauga zaharul treptat, se mixeaza in continuare pana acesta se topeste si se obtine o spuma densa, lucioasa. Apoi se incorporeaza pe rand galbenusurile si la urma faina si praful de copt. Se coace in tava rotunda de 26 cm timp de 25-30 minute la 180 grade.

Crema:

Frisca se mixeaza cu 2 linguri de zahar pudra. Ouale se bat impreuna cu zaharul pana isi maresc volumul, apoi se pun la fiert pe baie de aburi. Se bate incontinu cu telul pana se ingroasa crema. Se da deoparte. Gelatina se pune la hidratat cu 50ml apa timp de 10 minute, apoi se topeste la foc mic si se amesteca in crema calda. Cand crema s-a racit putin se adauga putin cate putin crema de mascarpone mixand la viteza mica, apoi se incorporeaza frisca si lichiorul sau esenta de migdale.

Blatul de tort racit se taie in 3 felii, se insiropeaza si se umple cu crema. Se orneaza dupa imaginatie, eu am folosit o glazura de ciocolata.

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Tort Tiramisu 196297
retete culinare - Tort Tiramisu 196298
retete culinare - Tort Tiramisu 196299

COMENTARII (15)

merisor 1

03.01.2013, 22:38

La multi ani frumosi si plini de realizari!

mamaieelena 1

04.01.2013, 14:20

La multi ani baiatului sanatate si realizari si tortul arata super

babi5 1

15.12.2014, 07:23

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Cizmele lui Mos Nicolae
  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Madlene

de Criss 6

Madlene

ieri la 18:07

Sarmalute din quinoa, la CrockPot

Sarmalute din...

ieri la 15:18