Tort Tiramisu

de diana_k in Torturi, 12 Apr 2010 | 6823 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • blat de tort din
  • 6 oua,
  • 6 linguri zahar,
  • 6 linguri faina,
  • 1 plic praf de copt
  • crema:
  • 5 oua,
  • 10 linguri zahar,
  • 250 g mascarpone,
  • 250ml frisca,
  • 2 plicuri zahar vanilat,
  • 1 esenta rom
  • pt insiropat:
  • 300ml cafea slaba,
  • zahar dupa gust
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Tiramisu:

Pt blat : se bat spuma albusurile cu zaharul, se incorporeaza galbenusurile si apoi faina cernuta impreuna cu praful de copt. Se toarna compozitia in tava tapetata cu hartie de copt.

Pt crema: se bat putin ouale cu zaharul si se pun pe baie de aburi. Se bate incontinuu pana se formeaza o crema groasa. Se adauga vanilia si se lasa la racit, apoi se mixeaza cu crema mascarpone si cu frisca batuta bine si esenta de rom.

Blatul de tort se taie in 3 felii si se insiropeaza cu cafeaua, se umple cu crema. Se poate orna cu frisca.

 

RETETA IN IMAGINI

Tort Tiramisu-0
Tort Tiramisu-1
Tort Tiramisu-2

COMENTARII (13)

burdulea56

burdulea56 1

13.04.2010, 23:56

Diana e foarte frumos, reusit, felicitari.

jolygina

jolygina 1

24.08.2010, 23:08

imi place foarte mult cum e ornat

gaby_gabytza

gaby_gabytza 1

29.09.2011, 08:04

ce frumooos e

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!