Tort Tiramisu reteta

de Lavinia in Torturi, 13 Aug 2014 | 10900 vizualizari

 

Nu este Tiramisu reţetă originală, dar mi-a placut ideea tortului de cand l-am vazut la Gaby asa ca i-am cerut reteta si am trecut la treaba !Nu am avut toate ingredientele dar am improvizat si a iesit un tortulet pufos si aromat !

 

INGREDIENTE

Blat:

  • 3 oua
  • 4 linguri de zahar
  • 3 linguri de faina
  • 1 lingura cacao
  • 1 lingura amidon
  • 1 lingurita praf de copt

Pentru insiropat blatul:

  • 200 ml cafea
  • 30 ml coniac
  • 1 fiola esenta de rom

Crema:

  • 3 galbenusuri
  • 100 g zahar
  • 1 lingurita esenta de vanilie
  • 2 linguri coniac
  • 250 g mascarpone
  • 125 ml frisca lichida
  • 1 lingurita gelatina

Glazura:

  • 120 g ciocolata cu lapte
  • 3-4 linguri frisca lichida
  • 1 lingurita unt

In plus:

  • cca 10 piscoturi
  • 100 ml cafea + 2 linguri coniac pentru insiropat piscoturile
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Tiramisu reteta:

Tiramisu reţetă originală

Blatul:

  1. Am mixat albusurile spuma cu un praf de sare,am adaugat zaharul si am mixat pana am obtinut o bezea tare.
  2. Am adaugat galbenusurile si am mai mixat cateva secunde.
  3. Faina am amestecat-o cu praful de copt,cacaua si amidonul.
  4. Am adaugat mixul uscat,in 2-3 transe,peste albusuri amestecand usor cu o spatula.
  5. Am tapetat o tava cu hartie de copt si am copt blatul in cuptorul preincalzit pentru 20-25 de minute.
  6. Blatul l-am lasat la racit apoi l-am taiat in 2.

Crema:

  1. Am mixat galbenusurile cu zaharul ,coniacul si esenta de vanilie pana au devenit cremoase iar zaharul s-a topit.
  2. Am adaugat mascarponele si am mai mixat 2 minute pana am obtinut o crema fina.
  3. Am hidratat gelatina in 2 linguri de apa rece,am topit-o (atentie sa nu fiarba) si am adaugat-o peste crema de galbenus si mascarpone.
  4. Separat am mixat frisca si am incorporat-o si pe ea peste crema de mascarpone.

Asamblare:

  1. Pe un platou am pus primul blat,l-am insiropat si in jurul lui am pus un inel detasabil.
  2. Peste blat am pus 1/2 din crema ,piscoturile insiropate si restul de crema.
  3. Am pus si celalalt blat pe care l-am insiropat in prealabil.
  4. Am acoperit tortul cu o folie si l-am dat la rece peste noapte.
  5. Am scos inelul detasabil apoi am glasat tortul in ciocolata topita cu frisca .
  6. Am ras putina ciocolata si am dat tortul la rece pana s-a intarit complet glazura.

TIPS-URI

1

Am folosit o tava rotunda de 20 cm .

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Tiramisu reteta" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

COMENTARII (31)

Rocsi 1

14.08.2014, 22:21

Imi place enorm!

Ksenya 1

15.08.2014, 08:44

OOO!!!

Xandrinne 1

15.08.2014, 09:24

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Tiramisu adaptat dupa reţetă originală