Tort Tiramisu

de Andra_Constantinescu in Torturi, 7 Ian 2016 | 7627 vizualizari

 

Si daca tot este sarbatoare, astazi va servesc cu un tort bun.

 

INGREDIENTE

  • Cafea:
  • 600 ml apa;
  • 4 lingurite zahar;
  • 7 lingurite cafea.
  • Crema:
  • 5 galbenusuri;
  • 250 g zahar pudra;
  • 500 ml frisca lichida;
  • 500 g mascarpone.
  • Blat:
  • 400 g piscoturi (o punga cu 4 randuri).
  • Pentru ornat:
  • o lingura de cacao;
  • putina crema;
  • 3-4 piscoturi taiate si inmuiate in cafea.
Portii: 14
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Tiramisu:

Prima data se face cafeaua. Se pun apa si zaharul la fiert si cand da in clocot, se adauga cafeaua, se amesteca si se ia de pe foc, lasandu-se apoi sa se raceasca.

Se mixeaza frisca intr-un castron.

Intr-un alt castron se freaca galbenusurile cu zaharul, dupa care se adauga treptat mascarponele. Dupa aceea, crema astfel obtinuta se incorporeaza in frisca.

20 de piscoturi se inmoaie in cafeaua rece, strecurata, si se aseaza in doua randuri pe o tava. Se pune un strat generos de crema, se mai adauga un strat format din doua randuri de piscoturi (18 de data aceasta), apoi se pune iar crema (se pastreaza crema si pentru ornat). Se pudreaza cu cacao, apoi cu ajutorul unui posh se orneaza tortul cu crema. In varful cremei se pun bucatele taiate de picot, inmuiate in cafea.

Se serveste a doua zi sau dupa ce se inmoaie bine.

 

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Tort Tiramisu 421348
retete culinare - Tort Tiramisu 421349
retete culinare - Tort Tiramisu 421350
retete culinare - Tort Tiramisu 421351
retete culinare - Tort Tiramisu 421352
retete culinare - Tort Tiramisu 421353
retete culinare - Tort Tiramisu 421354
retete culinare - Tort Tiramisu 421355
retete culinare - Tort Tiramisu 421356
retete culinare - Tort Tiramisu 421357
retete culinare - Tort Tiramisu 421358
retete culinare - Tort Tiramisu 421359
retete culinare - Tort Tiramisu 421360
retete culinare - Tort Tiramisu 421361
retete culinare - Tort Tiramisu 421362

COMENTARII (24)

Andra_Constantinescu 1

09.01.2016, 15:10

Multumesc, Dantes!

Aletta 1

20.01.2016, 10:18

Ce bine arata

Andra_Constantinescu 1

20.01.2016, 10:37

Multumesc, Aletta!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE: