Tort Tiramisu

de Camelya in Dulciuri, 12 Mar 2016 | 3638 vizualizari

 

De 8 Martie m-am hotarat sa fac un tort. A iesit o minunatie de tort. Este absolut delicios. Merita sa fie incercat. Aceasta superba reteta am luat-o de la Laura Adamache.

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente blat cacao:
  • 5 oua
  • 100 gr zahar
  • 50 gr faina
  • 50 gr cacao
  • Crema de vanilie cu mascarpone:
  • 250 ml lapte
  • 2 galbenusuri
  • 40 gr amidon
  • 100 gr zahar
  • 100 ml smantana pentru frisca
  • 250 gr mascarpone
  • Pentru insiropat:
  • 200 ml cafea indulcita
  • Pentru ornat:
  • 200 ml smantana pentru frisca mixata
  • ciocolata neagra rasa
Portii: 10
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Tiramisu:

Mod de preparare blat:

Mixam ouale cu zaharul pana se deschid la culoare si isi tripleaza volumul. Amestecam faina cu cacaoa iar apoi o cernem. Punem cate 1-2 linguri si amestecam usor de jos in sus pana la omogenizare. Punem compozitia intr-o tava de tort de 18 cm si il coacem in cuptorul preincalzit la 170 grade C pentru 20-30 de minute. Il incercam cu o scobitoare. Cand este gata il lasam 5 minute iar apoi il punem pe o farfurie si il lasam sa se raceasca complet. 

Crema de vanilie cu mascarpone:

Incalzim laptele la foc mic. Intr-un vas trebuie sa mixam galbenusurile cu zaharul si amidonul. Turnam laptele fierbinte peste amestecul de galbenusuri. Amestecam bine cu un tel. Punem din nou crema la foc mic si amestecam continuu cu un tel pana se ingroasa. Cand este gata acoperim suprafata cremei cu o folie de plastic alimentara ca sa nu se usuce la suprafata. Lasam crema sa se raceasca complet. Mixam frisca foarte bine, iar apoi o incorporam usor in crema de vanilie racita complet. Punem cate 1 lingura si amestecam cu grija de jos in sus. Amestecam branza de mascarpone cu o lingura pana devine cremoasa. O incorporam usor in crema de vanilie si frisca. Punem cate 1 lingura de mascarpone si amestecam cu grija de jos in sus. Taiem blatul in 3 sectiuni. Asezam prima sectiune de blat in forma de cerc detasabil, si il insiropam cu amestecul de cafea. Adaugam 2-3 linguri pline de crema de vanilie si mascarpone si nivelam. Acoperim cu a doua sectiune de blat. Il insiropam si punem restul de crema. Nivelam bine. Insiropam ultima sectiune si acoperim. Lasam tortul la frigider peste noapte. Imbracam tortul in frisca iar deasupra punem ciocolata rasa. Este o minunatie de tort.

 

TIPS-URI

1

Inante sa turnati compozitia pentru blat in tava de tort, puneti foaie de copt pe fundul tavii.

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Tort Tiramisu 431971
retete culinare - Tort Tiramisu 431972
retete culinare - Tort Tiramisu 431975
retete culinare - Tort Tiramisu 431977
retete culinare - Tort Tiramisu 431979
retete culinare - Tort Tiramisu 431980
retete culinare - Tort Tiramisu 431981
retete culinare - Tort Tiramisu 431983
retete culinare - Tort Tiramisu 431984
retete culinare - Tort Tiramisu 431985
retete culinare - Tort Tiramisu 431989
retete culinare - Tort Tiramisu 431991
retete culinare - Tort Tiramisu 431992
retete culinare - Tort Tiramisu 431993
retete culinare - Tort Tiramisu 431997
retete culinare - Tort Tiramisu 431998
retete culinare - Tort Tiramisu 432002
retete culinare - Tort Tiramisu 432004
retete culinare - Tort Tiramisu 432005
retete culinare - Tort Tiramisu 432006
retete culinare - Tort Tiramisu 432009
retete culinare - Tort Tiramisu 432010
retete culinare - Tort Tiramisu 432013
retete culinare - Tort Tiramisu 432014
retete culinare - Tort Tiramisu 432015
retete culinare - Tort Tiramisu 432016
retete culinare - Tort Tiramisu 432017

COMENTARII (25)

mihaelar63 1

17.03.2016, 16:58

Bunatate de bunatate

Camelya 1

07.04.2016, 22:04

ancutsa 1

08.07.2016, 16:23

Imm, frumos si apetisant

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Prajitura Lamaita
  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D