Tort Tiramisu reţetă

de CameliaR in Dulciuri, 12 Mar 2016 | 10361 vizualizari

 

De 8 Martie m-am hotarat sa fac un tort. A iesit o minunatie de tort. Este absolut delicios. Merita sa fie incercat. Aceasta superba reteta am luat-o de la Laura Adamache.

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente blat cacao:
  • 5 oua
  • 100 gr zahar
  • 50 gr faina
  • 50 gr cacao
  • Crema de vanilie cu mascarpone:
  • 250 ml lapte
  • 2 galbenusuri
  • 40 gr amidon
  • 100 gr zahar
  • 100 ml smantana pentru frisca
  • 250 gr mascarpone
  • Pentru insiropat:
  • 200 ml cafea indulcita
  • Pentru ornat:
  • 200 ml smantana pentru frisca mixata
  • ciocolata neagra rasa
Portii: 10
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Tiramisu reţetă:

Tiramisu reţetă originală

Mod de preparare blat:

Mixam ouale cu zaharul pana se deschid la culoare si isi tripleaza volumul. Amestecam faina cu cacaoa iar apoi o cernem. Punem cate 1-2 linguri si amestecam usor de jos in sus pana la omogenizare. Punem compozitia intr-o tava de tort de 18 cm si il coacem in cuptorul preincalzit la 170 grade C pentru 20-30 de minute. Il incercam cu o scobitoare. Cand este gata il lasam 5 minute iar apoi il punem pe o farfurie si il lasam sa se raceasca complet. 

Crema de vanilie cu mascarpone:

Incalzim laptele la foc mic. Intr-un vas trebuie sa mixam galbenusurile cu zaharul si amidonul. Turnam laptele fierbinte peste amestecul de galbenusuri. Amestecam bine cu un tel. Punem din nou crema la foc mic si amestecam continuu cu un tel pana se ingroasa. Cand este gata acoperim suprafata cremei cu o folie de plastic alimentara ca sa nu se usuce la suprafata. Lasam crema sa se raceasca complet. Mixam frisca foarte bine, iar apoi o incorporam usor in crema de vanilie racita complet. Punem cate 1 lingura si amestecam cu grija de jos in sus. Amestecam branza de mascarpone cu o lingura pana devine cremoasa. O incorporam usor in crema de vanilie si frisca. Punem cate 1 lingura de mascarpone si amestecam cu grija de jos in sus. Taiem blatul in 3 sectiuni. Asezam prima sectiune de blat in forma de cerc detasabil, si il insiropam cu amestecul de cafea. Adaugam 2-3 linguri pline de crema de vanilie si mascarpone si nivelam. Acoperim cu a doua sectiune de blat. Il insiropam si punem restul de crema. Nivelam bine. Insiropam ultima sectiune si acoperim. Lasam tortul la frigider peste noapte. Imbracam tortul in frisca iar deasupra punem ciocolata rasa. Este o minunatie de tort.

TIPS-URI

1

Inante sa turnati compozitia pentru blat in tava de tort, puneti foaie de copt pe fundul tavii.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Tiramisu reţetă" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Inghetata de frisca si mascarpone