Tort Tiramisu

de Laly in Torturi, 5 Iul 2010 | 9689 vizualizari

 

Dragele mele va invit la o portie de tort.

 

INGREDIENTE

  • 6 oua
  • 300 gr zahar
  • 2 pachete mari piscoturi
  • 500 gr mascarpone
  • 500 ml frisca
  • 2 plicuri gelatina
  • 4 esente rom
  • 2 cani cafea tare
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Tiramisu:

1.Se tapeteaza o tava sau forma cu ceolofan.Gelatina se hidrateaza cu 4 linguri de apa sau suc de fructe.

2.Se pun ouale intr-un castron impreuna cu zaharul,si se bat un pic.Apoi se pun pe baie de abur si se tine pana se ingroasa ca o smantana. Amestecam continuu.

3.Se face o cafea tare in care se pune 2 lingurite de zahar si 2 esente de rom.(se poate adauga si coniac,dar atunci nu vom da la copii).

4.Frisca se bate bine pana se intareste.Crema mascarpone se mixeaza si ea.Se dau la frigider.

5.Cand crema s-a ingrosat se da deoparte si se adauga gelatina.Se mesteca  pana se dizolva toata gelatina.

6.Se lasa la racit.Se amesteca frisca cu crema mascarpone,apoi se adauga crema de oua.Se pun si cele 2 esente de rom ramase.

7.Se scufunda  piscoturile in cafeaua tare,apoi se asaza in tava.Se pune un rand de piscoturi,un rand de crema,piscoturi crema.Se dau la frigider pana se intareste.De preferat se lasa de pe o zi pe alta.

8.Se pudreaza cu cacao din abundenta.

 

TIPS-URI

1

aceste cantitati se pot micsora in functie de cat de mare dorim tortul.

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Tort Tiramisu 40384
retete culinare - Tort Tiramisu 40385
retete culinare - Tort Tiramisu 40386
retete culinare - Tort Tiramisu 40387
retete culinare - Tort Tiramisu 40388
retete culinare - Tort Tiramisu 40389

COMENTARII (38)

elena1988 1

24.02.2011, 09:59

ionifabio 1

31.12.2011, 16:49

foarte gustos mi-a iesit,multumesc ptr reteta !

ionifabio 1

10.01.2012, 21:28

am facut din nou tortul ptr o petrecere,tare le-a placut invitatilor spanioli )

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Prajitura Lamaita
  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D