Tort Tiramisu cu lapte de cocos si capsuni

de alinutza1983 in Torturi, 27 Apr 2011 | 2489 vizualizari

 

Mi-a facut demult timp cu ochiul acest tortulet de pe blogul Mayei: am operat cateva mici modificari, dar nu cred ca am modificat radical gustul minunat al acestui desert! a fost foarte apreciat de Pasti!

 

INGREDIENTE

  • PENTRU BLAT:
  • piscoturi savoiardi ( cantitatea depinde foarte mult de marimea tavii )
  • 1 cutie lapte de cocos ( am gasit la Mega Image) + 200 ml lapte ( se amesteca cele doua )
  • PENTRU CREMA:
  • 500 g mascarpone
  • 500 g capsuni+ zahar dupa gust
  • PENTRU BUDINCA DE COCOS:
  • 400 ml lapte
  • 6 linguri zahar
  • 4 linguri amidon de porumb
  • 100 g fulgi de cocos
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Tiramisu cu lapte de cocos si capsuni:

1. Mai intai preparam budinca de cocos astfel: macinam fulgii de cocos, apoi ii amestecam cu lapte,si la final ii strecuram ; laptele obtinut se amesteca cu zahar si amidon, si se fierbe pîna se îngroasa,amestecînd într-una; crema astfel obtinuta trebuie sa arate ca o budinca ceva mai groasa , se va lasa la racit, insa va trebui acoperita cu o folie de plastic ( ca sa nu prinda pojghita)

2.Mixam capsunii cu zahar dupa gust - cu ajutorul mixerului vertical, apoi amestecam cu mascarpone,iar la final încorporam si budinca de cocos racita.

3. Imbracam forma in care alegem sa facem tortuletul in folie alimantara ( n. b: eu am folosit forma inimioara cu inel detasabil ) , apoi, trecem rapid fiecare piscot prin laptele de cocos si ii asezam aliniati, unul langa altul; cand am acoperit fundul tavii vom adauga peste un strat de crema , apoi repetam acelasi procedeu cu piscoturile- crema si tot asa , pana se termina canitatea de ingrediente, iar deasupra va trebui sa avem piscoturi.

 4.Acoperim tava cu folie si dam la rece- la frigider pentru mai multe ore- preferabil chiar peste noapte; astfel crema se va intari si a doua zi rasturnam prajitura cu grija pe un platou incapator; se finiseaza tortul cu putina crema de mascarpone si budinca ( oprita din ziua precedenta), apoi pudram peste cacao din abudenta! tips: cacao se va pudra doar inainte de servire ( in caz contrar se umezeste si prajitura nu mai are aspect placut - eu am descoperit acest lucru dupa ce am facut boacana!!! he he ); decoram dupa pricepere cu bucatele de capsuni, bombonele decorative, etc! tips: capsunile se vor taia uniform daca ne folosim pentru aceasta operatiune de feliatorul de oua!

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Tort Tiramisu cu lapte de cocos si capsuni 101098
retete culinare - Tort Tiramisu cu lapte de cocos si capsuni 101099
retete culinare - Tort Tiramisu cu lapte de cocos si capsuni 101100
retete culinare - Tort Tiramisu cu lapte de cocos si capsuni 101101
retete culinare - Tort Tiramisu cu lapte de cocos si capsuni 101102

COMENTARII (14)

MotanLaOale 1

28.04.2011, 08:18

bun bun

Rux 1

28.04.2011, 11:02

Minunat!!!!

adry88 1

31.05.2011, 16:10

bun

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Prajitura Lamaita
  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D