Tort Tiramisu Dukan

de deyutzky in Torturi, 20 Iul 2013 | 7855 vizualizari

 

Tortul l-am facut pentru cineva care tine aceasta dieta...l-as fi mancat si eu la ce bunatate a iesit, dar a trebuit sa ma abtin :))) Sursa de inspiratie a fost blogul Laurei Adamache.

 

INGREDIENTE

  • Pt o tava cu diametrul de 26 cm
  • Blat:
  • 12 linguri lapte praf degresat
  • 4 linguri amidon de porumb
  • 6 linguri tarate de ovaz
  • 2 linguri iaurt 0,1%grasime
  • 2 plicuri praf de copt
  • 6 linguri de lapte 0,1%grasime
  • 2 linguri cafea solubila
  • 5 linguri indulcitor solid
  • 8 oua
  • 1 fiola esenta de rom
  • Crema:
  • 6 galbenusuri
  • 850 ml lapte
  • 4 linguri amidon de porumb
  • 7 linguri indulcitor solid
  • 1 fiola esenta de vanilie
  • 900 gr branza quark degresata 0,2% grasime
  • 14 gr gelatina
  • Sirop:
  • 200 ml cafea pregatita indulcita cu 3-4 linguri de indulcitor solid
  • 1 lingurita esenta de vanilie
  • 1 lingurita esenta de rom
  • Decor:
  • cacao degresata
  • 1 tableta Sly
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Tiramisu Dukan:

Intr-un vas se amesteca laptele praf impreuna cu amidonul, praful de copt, taratele de ovaz si cafeaua.

Peste aceastea se adauga iaurtul, laptele, indulcitorul, esenta de rom si cele 8 galbenusuri(albusurile le batem separat pana se fac spuma) dupa care se mixeaza timp de cateva minute.

Adaugam si spuma de albusuri si amestecam cu o lingura de lemn pana se incorporeaza bine.

Compozitia obtinuta se imparte in 2 parti egale si se coc 2 foi.

Se tapeteaza tava cu hartie de copt si se pune prima parte din compozitie.

Se da la cuptor la foc mic-mediu pt aprox. 20-25 minute pana trece testul cu scobitoarea.

La fel se procedeaza si cu cea de a2a foaie.

Pregatim siropul si il lasam la racit.

Crema:

Galbenusurile se amesteca cu amidonul, esenta de vanilie si 2-3 linguri de lapte.

Se adauga apoi restul de lapte si indulcitorul, dupa care mixam bine.

Punem crema intr-un vas pe foc mic si amestecam cu o lingura de lemn pana ce compozitia se ingroasa.

Cand crema este gata, o dam deoparte si o acoperim cu folie alimentara direct pe suprafata cremei, apoi o lasam sa se raceasca.

Gelatina o hidratam in 100ml apa rece dupa care o topim la bain marie si o lasam la racit.

Intre timp mixam quark-ul cu crema de vanilie (racita).

Adaugam peste gelatina 2 linguri din crema si amestecam, dupa care adaugam aceasta compozitie peste crema de vanilie amestecand bine pana se incorporeaza totul.

Tapetam tava in care am copt foile cu folie alimentara, punem primul blat, il insiropam cu siropul pregatit, adaugam un strat de crema(adica jumatate din cantitatea de crema), punem si al 2lea blat, il insiropam si terminam cu al2lea strat de crema.

Dam tortul la frigider pentru aprox 4 ore sau pana a2a zi.

Il decoram cu cacao si ciocolata rasa.

Pofta buna!!

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Tort Tiramisu Dukan 246279
retete culinare - Tort Tiramisu Dukan 246280

COMENTARII (17)

mirela0911 1

29.07.2013, 15:43

La multi ani!

jolygina 1

29.07.2013, 21:26

nilgun 1

27.08.2013, 20:30

bun bun

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Cizmele lui Mos Nicolae
  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L