Tort Toffifee

de epurasha2bb in Torturi, 21 Noi 2012 | 5154 vizualizari

 

facut si mancat de ziua lui Iepurila pornind de la o reteta pe care am admirat-o si al care am salivat maxim , reteta Paulei http://www.bucataras.ro/galerie/triple-chocolate-toffifee-cheesecake-182635-37096.html#main

 

INGREDIENTE

  • Crusta
  • 350 gr biscuiti integrali
  • 150 gr unt
  • 3 linguri cacao
  • 2 linguri zahar
  • 2 linguri lapte condensat( eu am pus 2 cutiute din alea de cafea )
  • 1 lingurita esenta buna de rom;
  • Caramel
  • 200 gr zahar
  • 4 lg apa
  • 70 gr unt
  • 70 ml smantana grasa
  • 50 gr alune
  • 50 gr arahide;
  • glazura de Ciocolata
  • 1 plic glazura de ciocolata de la Dr Otker;
  • Crema alba
  • 1 cutie mare de frisca vegetala Meggle
  • 1 pliculet intaritor de frisca
  • 1 tableta de 100 g ciocolata alba buna
  • 1 lingura lapte condensat
  • 1 lingurita miere;
  • Decor
  • cateva linguri din crema alba se amesteca cu ciocolata neagra topita sau putina cacao pudra pastram si putina frisca alba pt. moate
  • bomboane Toffifee 1 cutie;
Portii: 12
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Toffifee:

Crema alba se face asa: se toarna intr-un vas inalt nemetalic frisca vegetala si se bate bine de tot, apoi se adauga intaritorul de frisca si se mai bate putin, apoi se adauga laptele condesat, ciocolata alba topita la microunde ca sa nu devina galbena cum se face la bain marie, apoi mierea si amestecam bine. Dam la rece pana la momentul folosirii.

Blatul de biscuiti si unt :Punem biscuitii in robot si-i macinam fin. Rasturnam biscuitii maruntiti intr-un bol mai mare, adaugam zaharul, cacaoa si amestecam cu o lingura pentru o distribuire uniforma a ingredientelor. Untul topit il amestecam cu o lingurita de esenta de rom si adaugam peste biscuiti si omogenizam.Tapetam fundul unei tavi rotunde cu inel detasabil pe margine cu folie alimentara sau cu aluminiu. Punem compozitia de biscuti, o distribuim uniform pe fundul tavii. Presam bine biscuitii , apoi o dam la rece pentru 10 minute in congelator.

Caramelul cu alune: Punem intr-o tigaie teflonata zaharul si cele 4 linguri de apa, lasam la foc mediu pana incepe sa fiarba si amestecam de cateva ori cu lingura de lemn.Cand incepe sa fiarba dam focul o idee mai mare, punem lingura de lemn deoparte pentru ca in faza aceasta nu mai avem nevoie de ea, si-l lasam pe foc pana cand vedem ca-si schimba culoarea. Cand devine auriu-aramiu (dar nu foarte) il luam de pe foc si adaugam smantana si amestecam energic ca sa nu se intareasca caramelul. Untul il taiem cubulete si-l punem in caramel, iar la final adaugam si arahidele si alunele de padure putin maruntite - dar putin de tot. Lasam deoparte caramelul la racorit.

Dupa 10 minute scoatem tava din congelator si turnam caramelul peste stratul de biscuiti. Dam din nou la rece, la frigider.Apoi trebuia sa pun stratul de ciocolata dar eu am uitat si am pus un strat de crema alba , apoi iar am dat la frigider sa se intareasca putin, apoi am topit glazura de ciocolata negra si am turnat-o peste stratul de crema alba, iar dam la rece, apoi scoatem si adaugam si restul de crema alba.Apoi ornam cu stratul de crema maronie din frisca cu cacao si facem pe margine moate de frisca alba in care asezam cate o bomboana toffifee.

Gata ! Dam la rece si apoi inainte de servie scoatem inelul detasabil de pe margine, dezlipim usor folia alimnetara de pe margini si o tragem de sub tort cu grija, taiem  felii si servim /papam !

 

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Tort Toffifee 189375
retete culinare - Tort Toffifee 189376
retete culinare - Tort Toffifee 189377

COMENTARII (20)

Teo 1

22.11.2012, 22:28

nu ai cum sa nu salivezi!

epurasha2bb 1

24.11.2012, 19:58

Multumesc fetelor!

Corinuta 1

26.11.2012, 12:57

place toffifee...

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

ieri la 20:21

Mancare de ciuperci pleurotus cu praz

Mancare de...

ieri la 19:29

Covrigi sarbesti

de stefy_a 3

Covrigi sarbesti

ieri la 18:25

TarteTatin - Tarta rasturnata cu mere

TarteTatin -...

ieri la 14:55