Tort Tom

de Lily_Musat in Torturi, 6 Ian 2011 | 3542 vizualizari

 

Sofy este nepotica mea. Acest tort l-am facut pentru ea.

 

INGREDIENTE

  • 20 piscoturi
  • 5 plicuri de gelatina de 5 g
  • 200 ml zahar
  • 2 oua
  • 100 g stafide
  • 1 conserva compot de ananas
  • 1 l lapte
  • 5 plicuri frisca Dr. Oetker
  • coaja de la 1/2 portocala
  • INGREDIENTE PLACA DE DESEN CU TOM:
  • hartie de copt
  • ciocolata de menaj
  • pensula cu varful ascutit si subtire
  • colorant alimentar rosu
  • colorant alimentar albastru
  • colorant alimentar galben
  • frisca
Portii: 12
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Tom:

Piscoturile le taiem bucatele cu cutitul. Le aranjam in forma de tort (cu pereti detasabili) pe fundul formei. Punem gelatina la inmuiat in 200 ml apa intr-o cratita si adaugam si coaja de portocala tocata marunt. Amestecam si lasam cam 10 minute la inmuiat, adaugam 1 cana de lapte, zaharul si ouale. Punem pe baie de aburi cratita sa fiarba pana se face ca o sarlota si avem grija sa amestecam cu telul incontinuu sa nu se lipeasca compozitia.

Lasam sa se raceasca sarlota si intre timp facem frisca. Punem laptele rece intr-un castron mare si cele 5 plicuri de frisca Dr. Oetker, batem frisca pana se intareste si adaugam 3 plicuri de intaritor de frisca. Dupa ce sa racit sarolota o amestecam cu frisca si oprim frisca si pentru ornat tortul, cam 300 grame. Incorporam si stafidele si ananasul taiat cubulete scurs bine de zeama. Peste piscoturile de pe fundul formei turnam jumatate din compozitia de crema diplomat. Acoperim cu folie si dam pentru 2 ore la frigider tortul sa se intareasca, dupa care il scoatem si indepartam inelul de la forma. Urmeaza pasul care ne ia cel mai mult timp, ornarea tortului.

PLACA DE DESEN CU TOM

Ne trebuie hartie de copt pentru placa de desen, acum depinde ce marime vrem sa facem desenul. Putem sa scoatem desenul de pe internet la marimea pe care o dorim. Punem hartia de copt peste desen si trasam conturul desenului cu creionul. Topim ciocolata de menaj si cu o pensula peste creionul trasat dam cu ciocolata, astfel se creaza conturul. Lasam sa se usuce ciocolata bine, apoi desfacem usor cu lama unui cutit subtire, cu grija sa nu se rupa, dupa care punem pe tort ceea ce am creat. In functie de ce desen avem umplem in interior cu frisca colorata. Eu am avut un desen foarte mic si nu corespondea marimii care trebuia, asa ca a trebuit sa ma uit la desen si sa il reproduc pe hartie.

 

RETETA IN IMAGINI

Tort Tom-0
Tort Tom-1
Tort Tom-2
Tort Tom-3
Tort Tom-4
Tort Tom-5
Tort Tom-6
Tort Tom-7
Tort Tom-8
Tort Tom-9
Tort Tom-10

COMENTARII (15)

Lily_Musat

Lily_Musat 1

07.01.2011, 14:37

Draga Bucataras, sa inteleg ca primesc niste galbeni si pot sa iau ceva din camara!? N-am stiut, de cand n-am mai fost pe site, vad ca s-au mai schimbat unele. E o idee super!!! Chiar acum am aruncat o privire pe ce produse sunt in camara. Foarte folositoare pentru orice gospodina. Sunt multe produse de care ai nevoie si sunt foarte folositoare in bucatarie. Eu vad ca am zero banuti. Care este regula sa am banuti? Multumesc frumos.

Dana_Retetegg

Dana_Retetegg 1

08.01.2011, 23:25

yummi cat e de simpatic

epurasha2bb

epurasha2bb 1

12.01.2011, 12:26

lilly arata minunat ! si eu am 2 piticute care adora desene pe torturi si acesta e o idee minunata! despre galbeni poti citi mai multe pe forumdespre camara insa din cate stiu galbenii virtuali apar lunea sau martea dupa o saptamana in care s-au potsat retetele! tu sigur o sa aduni multi galbeni cu retetele tale minunate!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!