Tort "Trandafir albastru" cu crema de vanilie

de claudiaO in Torturi, 10 Mai 2014 | 6922 vizualizari

 

Anul trecut in septembrie sotul meu a implinit 31 de ani; cum momentul nu putea trece nesarbatorit, am facut un tort cu crema de vanilie, pe care l-am, denumit trandafir albastru :D

 

INGREDIENTE

  • BLAT:
  • 5 oua
  • 5 linguri de zahar
  • 5 linguri de faina
  • 5 linguri de ulei
  • esenta de vanilie si coaja de portocala
  • 1 plic praf de copt
  • CREMA:
  • 2 plicuri de budinca de vanilie
  • 1 l lapte
  • 8 linguri zahar
  • 250 gr frisca
  • SIROP:
  • 100 gr zahar ars dizolvat cu apa pe foc si amestecat cu esenta de rom
  • DECOR:
  • 250 gr frisca batuta
  • 100 gr frisca colorata in albastru pentru a face trandafirii
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort "Trandafir albastru" cu crema de vanilie:

Pentru blat frecam galbenusurile cu uleiul si dam deoparte pana batem albusurile spuma tare impreuna cu zaharul. Amestecam usor de sus in jos albusul batut cu galbenusul si adaugam la final faina. Tapetam o forma detasabila cu hartie de copt si punem blatul la cuptor pt cca 30 minute. Verificam dupa vreo 20 minute si daca mai trebuie, mai lasam. Lasam blatul la racit pe un gratar.

Crema: fierbem budinca cu zaharul si laptele conform instructiunilor de pe plic si lasam la racit, acoperita cu folie alimentara. Batem frisca. Dupa ce s-a racit budinca, amestecam impreuna cu frisca si dam la rece pana asamblam tortul.

Pregatim siropul si il lasam sa se raceasca.

Taiem blatul in 3, insiropam prima foaie si punem peste ea 1/3 din crema. Procedam la fel si cu urmatoarul rand si acoperim cu ultima foaie de blat. Insoripam putin si imbracam tortul in crema.

Ornam cu frisca alba, iar deasura montam niste trandafiri albastrii si unul mai mare in mijloc.

Imi pare rau dar nu am apucat si sectiune :(

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort "Trandafir albastru" cu crema de vanilie" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Tort cu piscoturi