Tort trei ciocolate

de Cocktail_of_Senses in Torturi, 24 Sep 2014 | 2294 vizualizari

 

Nu am mai postat nicio reteta de ceva timp, asa ca am decis sa revin in forta cu un tort pentru ocazii speciale, dedicat in special iubitorilor de ciocolata. Este foarte aspectuos si chiar nu este greu de loc!

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente blat:
  • – 2 oua mari
  • – 50 gr zahar
  • – 2 linguri ulei
  • – 40 gr faina
  • – 10 gr cacao
  • – 1/4 lingurita praf de copt
  • – un praf de sare
  • Ingrediente crema ciocolata alba:
  • – 200 ml frisca lichida
  • – 200 gr ciocolata alba
  • – 2 gr gelatina granule sau 1 foaie gelatina
  • – 100 ml frisca batuta
  • Crema ciocolata cu lapte:
  • – 200 ml frisca lichida
  • – 200 gr ciocolata cu lapte
  • – 2 gr gelatina granule sau 1 foaie gelatina
  • – 100 ml frisca batuta
  • Crema ciocolata amaruie:
  • – 200 ml frisca lichida
  • – 200 gr ciocolata amaruie
  • – 2 gr gelatina granule sau 1 foaie de gelatina
  • – 100 ml frisca batuta
Portii: 10
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort trei ciocolate:

Incepeti cu pregatirea blatului. Sperati albusurile de galbenusuri si bateti albusurile la viteza mare pana obtineti o spuma ferma. Adaugati zaharul si sarea si mai mixati putin pana la incorporare. Galbenusurile trebuie frecate cu uleiul si adaugate usor peste albusuri, cu ajutorul unui tel, amestecand usor, circular, de sus in jos.

Sparat amestecati ingredientele uscate: faina, cacaoa si praful de copt si adaugati amestecul peste albusuri in 3 transe, amestecand dupa fiecare. Compozitia obtinuta se toarna intr-o tava cu peretii detasabili de diametru 28 cm pe care o ungeti in prealabil cu unt si introduceti in cuptorul preincalzit (190 grade) pentru 20-30 de minute. Verificati cu scobitoarea daca este copt in mijloc.

In timp ce blatul se raceste ne ocupam de cremele de ciocolata. Fiecare crema se preparara prin acelasi procedeu, singura diferenta fiind tipul ciocolatei folosite: Se pune la inmuiat, in destula apa rece (cam 3 degete), gelatina, ori granule, ori foite. Lasati la inmuiat 15 minute.

Puneti la foc mic frisca lichida in care topiti ciocolata rupta in bucatele si amestecati pana se topeste. Dati vasul de pe foc cand este gata.

Gelatina se pune intr-un bol si se pune la topit la bain-marie pentru cateva secunde, timp in care amestecati in ea. Foarte important este ca gelatina sa nu dea in clocot! Se tine doar pana se lichefiaza, dupa care se lasa sa se racoreasca aproximativ 1 minut.

Amestecati apoi o lingura din crema de ciocolata cu gelatina topita si dupa aceea turnati peste intreaga cantitate de ciocolata, amestecand bine. Astfel, evitati sa se formeze cocoloase in crema. Lasati crema sa ajunga la temperatura camerei si apoi adaugati frisca batuta.

Turnati crema peste blatul racit, nivelati si dati la frigider pentru 20-30 de minute, timp in care aceasta se va intari. Pregatiti apoi crema de ciocolata cu lapte si ciocolata alba urmand pasii mai sus descrisi. Lasand 20 de minute la frigider fiecare crema inainte de a o adauga pe urmatoarea face posibila neamestecarea acestora. Mai jos aveti poze cu cremele.

Este indicati sa lasati tortul la frigider peste noapte. Ornati cu ciocolata rasa sau cu orice va trece prin cap. :)

Enjoy!

 

COMENTARII (7)

Andreea Caroline 1

24.09.2014, 19:35

Rocsi 1

24.09.2014, 20:46

Ce fain!

anca_rm 1

25.09.2014, 10:07

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

ieri la 20:21

Mancare de ciuperci pleurotus cu praz

Mancare de...

ieri la 19:29

Covrigi sarbesti

de stefy_a 3

Covrigi sarbesti

ieri la 18:25

TarteTatin - Tarta rasturnata cu mere

TarteTatin -...

ieri la 14:55