Tort Trei Ciocolate

de AndrutzaP in Torturi, 4 Apr 2016 | 2084 vizualizari

 

Aveam in cap de ceva timp sa pregatesc tortul acesta, iata ca i-a venit timpul! 

 

INGREDIENTE

  • Blat
  • 3 oua mici
  • 100 grame zahar
  • 3 linguri ulei
  • 15 grame cacao
  • 50 grame faina
  • 1 praf sare
  • 1 plic praf de copt
  • Crema ciocolata amaruie
  • 300 grame ciocolata amaruie
  • 200 ml smantana pentru frisca
  • 40 grame unt
  • 1 plic gelatina
  • Crema ciocolata cu lapte
  • 300 grame ciocolata cu lapte
  • 200 ml smantana pentru frisca
  • 40 grame unt
  • 1 plic gelatina
  • Crema ciocolata alba
  • 300 grame ciocolata alba
  • 200 ml smantana pentru frisca
  • 40 grame unt
  • 1 plic gelatina
  • Glazura
  • 8 linguri zahar
  • 2 pliculete zahar vanilat
  • 12 linguri apa
  • 100 grame unt
  • 4 linguri cacao
  • Decor
  • 250 ml lapte
  • 3 galbenusuri
  • 20 g faina
  • 1 fiola esenta de vanilie
  • colorant alimentar albastru
Portii: 15
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Trei Ciocolate:

Blat. Separam oualele. Galbenusurile se freaca bine cu uleiul, pana ajung cremoase. Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Apoi adaugam galbenusurile si mai mixam putin. Faina, zaharul, cacaoa si praful de copt le amestecam si le incorporam in compozitia de oua. Amestecam usor cu o spatula pana ce aluatul devine omogen. Tapetam o tava de tort de 24 cm cu hartie de copt. Se da la cuptorul preincalzit la 150 grade pentru 15-20 minute ( sau pana ce trece testul scobitorii). Cand este gata se lasa sa se raceasca complet.

Cremele. Cele trei creme le pregatim la fel, diferenta este data de ciocolata pe care o punem in compozitie. Gelatina o punem la hidratat in apa. Untul, taiat cubulete, il punem intr-o cratita la bain marie. Peste el adaugam ciocolata cubulete si amestecam pana ce se topesc si se formeaza o crema. Crema astfel formata o dam jos de pe foc, mai amestecam cateva secunda si adaugam gelatina hidratata. Dupa ce punem gelatina, amestecam incontinuu sa se amestece uniform. Crema o dam la o parte, la rece, pana se raceste bine. Cand aceasta este rece, adaugam frisca batuta bine si amestecam usor cu o spatula pana se incorporeaza frumos. Se pune crema de ciocolata amaruie peste blatul racit si insiropat.

    Urmam acelasi procedeu pentru celelalte 2 creme. Asigurati-va ca prima crema s-a intarit suficient inainte sa o puneti pe a doua, altfel nu vor ramane frumos separate. Puteti baga tortul in congelator pentru 15-20 minute inainte de a pune urmatorul strat de crema.

   Glazura. Apa se pune la fiert impreuna cu zaharul. Cand da in clocot, adaugati untul taiat cubulete si cacaoa si amestecati incontinuu sa nu se prinda de pereti vasului si sa se omogenizeze. Dupa circa 5 minute, stingeti focul si adaugati zaharul vanilat amestecand incontinuu pana ce se topeste si acesta. 

   Crema de vanilie pentru decor. Se pune laptele la fiert impreuna cu esenta de vanilie. Separat, cele 3 galbenusuri se freaca bine cu zaharul pana devin o crema densa. Adaugati faina si amestecati putin ( nu trebuie sa amestecati mult dupa ce puneti faina). Laptele fiert, se pune peste amestecul de galbenusuri cu faina, cate putin, amestecand incontinuu. Crema formata, se pune pe foc, amestecand incontinuu, sa nu se lipeasca de pereti vasului. Lasati pe foc pana se incroasa si capata consistenta unei creme. 

  Eu am amestecat-o cu 1 lingurita de colorant alimentar albastru. Dat fiind ca am folosit oua de casa, si crema era foarte galbena, a capatat o culoare verde frumoasa. 

Decor. Turnati glazura peste tort. Apoi, cu crema de vanilie ( colorata sau nu) ornati dupaa gust, dorinta, imaginatie.

   Pofta Buna!

 

   

 

TIPS-URI

1

In cele trei creme de ciocolata puteti adauga esente dupa gust.

RETETA IN IMAGINI

Tort Trei Ciocolate-0
Tort Trei Ciocolate-1
Tort Trei Ciocolate-2
Tort Trei Ciocolate-3
Tort Trei Ciocolate-4
Tort Trei Ciocolate-5
Tort Trei Ciocolate-6
Tort Trei Ciocolate-7
Tort Trei Ciocolate-8

COMENTARII (14)

Constelatialeu

Constelatialeu 1

04.04.2016, 20:17

Rocsi

Rocsi 1

05.04.2016, 10:39

L-as degusta si eu

VI

VI 1

15.04.2016, 09:33

bravoo

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!