Tort trenulet Marcolino

de naomy in Torturi, 18 Aug 2011 | 3660 vizualizari

 

Acest tort trenulet l-am facut pt micutul meu Marcos care pe 14 august a implinit 4 anisori ,a fost cel mai greu tort din viata mea :) Mi-a dat mare bataie de cap afurisita de locomotiva ,dar in final dupa o zi de munca si aproape o noapte nedormita am reusit , nu aveam de gand sa-l postez, asa ca imi cer scuze pt putinele detalii:) LA MULTI ANI IUBIRE MICA .

 

INGREDIENTE

  • Pentru locomotiva am facut un blat de pandispan
  • 5 oua
  • 100 gr zahar
  • 100 gr faina
  • 40 mil ulei
  • 50 cacao neagra
  •  un praf de copt
  • un vf cutit de sare
  • Crema pentru umplut trenul:
  • 250 de mascarpone 
  • 250 gr fructe de padure (eu am folosit congelate doar asa am mai gasit)
  • 100gr de zahar
  • o  portie de crema de oua :3 galbenusuri +75 zahar+50 unt(in bain marie)
  • Vagoanele le-am facut din doua checuri simple :
  • ingrediente pt un chec
  • 3 oua
  • 180  gr faina
  • 90 gr zahar
  • 90 de apa
  • 30 de suc portocale
  • un praf de copt
  • Pasta de modelat
  • 250 gr de  lapte praf
  • 130 gr zahar
  • 100 ml apa
  • 1 lingurita ulei
  • Glazura de ciocolata
  • 200 gr ciocolata se topeste in 40 ml de frisca
  • Pentru sine am folosit
  • piscoturi si pt roti biscuiti cu cacao umpluti cu crema alba.
           
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort trenulet Marcolino:

Preparare Tort Trenulet:

Separam ouale ,galbenusurile se mixeaza cu zaharul si se amesteca cu ingredientele uscate si apa. Separat  albusurile si sarea se bat spuma si se toarna peste cealalta compozitie amestecand de sus in jos. Ungem tava cu unt si tapetam cu faina, apoi turnam compozitia de pandispan si il coaceam la foc potrivit 30-35 min.

Taierea si asamblarea bucatilor de blat ca sa  se asemene cu o locomotiva o vedeti in imagine nr 1, apoi de aici mici improvizatii imaginare ,cum ar fi decorul locomotivei, ce au fost facute din pasta de modelat.

Crema de umplut:

Se pune zaharul peste fructele de padure si se lasa pana se formeaza un sirop(siropul il folosim la siropat blatul)  Cand s-a format siropul se scurg bine si se mixeaza  obtinand astfel o pasta, apoi peste se adauga crema de oua si mascarponele si se amesteca bine.

Checul

Se freaca galbenusurile cu zahar apoi se adauga  apa,treptat se adauga  faina si praful de copt stins cu sucul de portocale. Separat se bat albusurile (eu nu le-am batut chiar spuma )deoarece nu am vreut sa creasca prea mult ca sa nu fie prea inalte vagoanele:)  Se baga la cuptorul incins si se lasa 25-30 min apoi se lasa la racit. Cand sunt reci se taie in doua si se decupeaza partea din mijloc, se tavalesc laturile in glazura de ciocolata si  se pun la frigider cateva minute, apoi  se umplu cu crema  si se decoreaza dupa preferinta (eu am folosit mure ,capsuni,coacaze,jeleuri. Tot cu glazura am lipit biscuitii (rotile)

Pasta de modelat

Se pune apa la fiert cu zaharul si se fierbe 10 minute, apoi se pune la racit. Cand este rece se adauga laptele praf si uleiul si se framanta bine. Se foloseste la acoperit locomotiva, se mai pot face din ea diferite figurine .

 

 

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Tort trenulet Marcolino 120985
retete culinare - Tort trenulet Marcolino 120986
retete culinare - Tort trenulet Marcolino 120987
retete culinare - Tort trenulet Marcolino 120988

COMENTARII (24)

Ina 1

28.08.2011, 22:01

Eu acum vad tortul asta Naomi, draga, sa-ti traiasca minunea si sa te bucure in fiecare minut
Cat despre tine, esti taaaare frumoasa )

gaby_gabytza 1

15.12.2011, 09:10

foarte reusit

babi5 1

17.06.2013, 11:23

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Briose cu ciocolata
  • 27

    D

  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S