Tort "tres leches"

de sandytza in Torturi, 15 Mai 2010 | 7218 vizualizari

 

Acest tort l-am facut cu ocazia zilei de nastere a unei prietene . L-am mai spun si ma mai repet : ca aspect acest tort nu e ca sa atraga atentia dar ca si gust e unic . De fiecare data cand il fac are un succes garantat. In plus nu are nevoie de nici o crema . Dar daca doriti puteti sa il umpleti cu dulceata sau cu orice alta crema dupa gust.E un tort care se topeste in gura si care nu te lasa sa te opresti la o singura lingurita .

 

INGREDIENTE

  • 500 gr . zahar
  • 500 gr faina
  • 1/2 pahar apa
  • 6 oua
  • 1 praf de copt
  • 250 ml lapte condensat
  • 250 ml lapte evaporat
  • 250 ml smantana lichida
  • 3 linguri zahar vanilat
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort "tres leches":

Intr-un bol se bat spuma albusurile . Galbenusurile se freaca bine cu zaharul.

Se adauga apa, praful de copt , doua linguri zahar vanilat , se amesteca bine apoi se adauga faina toata odata. Se amesteca bine pana se omogenizeaza apoi se adauga albusurile batute spuma .

Se toarna intr-o tava tapetata cu un pic de ulei si faina sau cu hartie de copt. Se coace in cuptorul preincalzit la 180 grade timp de 45-50 minute.

Intre timp se amesteca cele trei tipuri de lapte (de unde ii vine si denumirea "tres leches" in spaniola) impreuna cu un plic de zahar vanilat.

Cand blatul s-a copt , se scoate din cuptor , se impunge cu furculita , iar amestecul de cele trei tipuri de lapte se toarna peste blat fara a-l scoate din tava , astfel incat sa se insiropeze tot blatul. Daca doriti sa indreptati blatul pentru ca a crescut neuniform , intai taiati cu cutitul partea mai inalta , apoi turnati laptele. Asta ca sa aiba un aspect mai frumos la ornat.

 Se lasa la rece , apoi se orneaza dupa preferinta cu frisca sau bezea. Eu aici l-am ornat cu bezea in intregime inclusiv trandafirii sunt tot din bezea.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort "tres leches"" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de conopida cu iaurt grecesc

ieri la 12:26

Reteta de briose sarate cu sunca si cascaval

pe 27.03 la 15:04

 Chupe de camarones- supa peruana de creveti.Reteta nr.46  din  Best soups in the World

de Ksenya 5

pe 27.03 la 13:30

Prajitura de post cu foi si crema de budinca cu suc Fanta

de Caty 2

pe 26.03 la 19:44

Reteta de pui cu sos de parmezan si usturoi

pe 26.03 la 18:04

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

cristeena20

3400 puncte

Ksenya

2173 puncte

RODIMUR

2032 puncte

Catalina L

1627 puncte

oanapl

1573 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert tort aniversar - 5 ani de bucataras