Tort tutti frutti

de susu in Torturi, 26 Feb 2010 | 4964 vizualizari

 

Acesta este primul tort facut de mine

 

INGREDIENTE

  • Blatul:
  • 6 oua
  • 6 lg zahar
  • 6lg faina 
  • esenta vanilie
  • coaja de portocala  
  • Crema:
  • 3 oua
  • 200gr zahar 
  • 500ml frisca
  • 2 pl gelatina 
  • zahar vanilat
  • piersici si alte fructe din compot   
  • Sirop:
  • din zeama de la compot
  • razatura de lamaie pentru aroma  
  • Decor   
  • banane ,
  • kiwi,
  • mandarine,
  • capsuni sau visine din compot, 
  • gelatina transparenta
  • frisca   

Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort tutti frutti:

Se prepara o compozitia de blat obisnuita (se freaca galbenusurile cu zahar si se bat albusurile spuma cu putina sare). Se adauga treptat faina si esentele. Se coace intr-o tava dreptunghiulara .Dupa ce s-a racit se taie in doua foi se insiropeaza prima foaie (pe care am asezat-o in tava in care am copt blatul)cu zeama din compot, se adauga crema astfel obtinuta:ouale si zaharul se pun la fiert intr-un vas ,dupa ce au dat in cateva clocote se lasa sa se racoreasca si se adauga gelatina transparenta  pe care in prealabil am pus-o la inmuiat in apa rece(100ml ) si se amesteca energic.Compozitia se amesteca cu frisca batuta( un sfert din frisca se opreste pentru ornat ca este suficient si restul de frisca se foloseste la crema) si bucatile de fructe din compot si se toarna peste foaia insiropata.

Asezam si a doua foaie o insiropam si tinem la rece cateva ore pana ce se incheaga bine.

Rasturnam cu atentie tortul obtinut si ornam cu frisca si fructele taiate feliute mai subtiri si turnam niste gelatina transparenta care a fost inmuiata in apa dupa instructiuni.

 

RETETA IN IMAGINI

Tort tutti frutti-0
Tort tutti frutti-1
Tort tutti frutti-2

COMENTARII (8)

Teo

Teo 1

27.02.2010, 18:31

cand vezi atatea fructe nu ai cum sa refuzi o portie cat de mica!

susu

susu 1

27.02.2010, 18:42

Multumesc pentru felicitari. Eu vreau sa decorez din ce in ce mai frumos.

elena1988

elena1988 1

12.03.2011, 14:40

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Clatite cu branza telemea si malai
  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

  • 11

    D

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!