Tort Valentine's day

de Sylvia in Torturi, 14 Feb 2014 | 2080 vizualizari

 

Va prezint tortul meu indragostit editia 2014, un tort bavarez cu fructe de padure, turnulete de bezea inrobate in coulis de capsuni si inimioare de bomboane acidulate suna deja prea pompos mai bine incep sa explic cum se face.

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat :
  • 2 oua,
  • 2 linguri de faina de patiserie,
  • 2 linguri de zahar ,
  • putin unt topit.
  • Pentru spuma bavareza:
  • 400 ml frisca lichida,
  • 6 foi de gelatina,
  • 100 grame zahar,
  • 200 ml coulis de fructe de padure
  • pentru prima crema
  • 300 grame de capsuni, 50 grame zahar, 2 foi gelatina sau 1 gram agar agar
  • pentru stratul de deasupra :100 ml coulis de fructe de padure si 1 gram de agar agar sau 2 foi gelatina
  • pentru decor, capsuni, zmeura, inimiare de bomboane acidulate, bezea invelita in coulis de capsuni
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Valentine's day:

In prima etapa se realizeaza blatul dupa metoda clasica de batut cele 2 albusuri cu o lingura de zahar ci putina sare, se adauga apoi cele doua galbenusuri batute spuma cu o lingura de zahar si se presara 2 linguri de faina de patiserie. Se coace intr-o forma de inima la 180 grade timp de 15-20 minute. 

Crema bavareza se prepara simplu mixand bine smantana lichida pana la stadiu de frisca ferma apoi se amesteca cu coulis-ul de fructe de padure in care am incorporat gelatina. 

Pentru crema de capsuni se mixeaza capsunii cu zahar si se adauga gelatina sau agar agar.

Pentru crema de deasupra se incorporeaza gelatina sau agar agar in coulis-ul de fructe de padure. 

Inimioarele de acadea se realizeaza punand o jumatate de bomboana acidulata intr-o forma mica de inimioara de silicon, se lasa la 180 de grade la topit, se infige o scobitoare si se raceste brusc in apa rece cu tot cu forma, se extrage fara probleme. 

Turnuletele de bezea se scufunda in crema de capsuni si se lasa la uscat o zi. 

Montajul este putin mai complicat, se incepe turnand in forma de silicon crema bavareza, se adauga crema de capsuni si blatul de tort. Se lasa la frigider 12 ore minim si apoi se intoarce pe un suport. Se adauga toppingul de fructe de padure si se monteaza decorul. Eu am folosit capsuni, zmeura, inimioarele de bomboana si turnuletele de bezea. Peste capsuni am adaugat luciu de napage ca sa straluceasca. 

 

RETETA IN IMAGINI

Tort Valentine's day-0
Tort Valentine's day-1
Tort Valentine's day-2
Tort Valentine's day-3
Tort Valentine's day-4
Tort Valentine's day-5
Tort Valentine's day-6
Tort Valentine's day-7
Tort Valentine's day-8

COMENTARII (36)

Luckycake

Luckycake 1

16.02.2014, 14:23

wow super tortul

Sylvia

Sylvia 1

16.02.2014, 14:33

sper ca ati avut un valentine's day frumos

babi5

babi5 1

16.12.2014, 07:24

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Clatite cu branza telemea si malai
  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

  • 11

    D

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!