Tort Valentine's day

de Sylvia in Torturi, 14 Feb 2014 | 4998 vizualizari

 

Va prezint tortul meu indragostit editia 2014, un tort bavarez cu fructe de padure, turnulete de bezea inrobate in coulis de capsuni si inimioare de bomboane acidulate suna deja prea pompos mai bine incep sa explic cum se face.

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat :
  • 2 oua,
  • 2 linguri de faina de patiserie,
  • 2 linguri de zahar ,
  • putin unt topit.
  • Pentru spuma bavareza:
  • 400 ml frisca lichida,
  • 6 foi de gelatina,
  • 100 grame zahar,
  • 200 ml coulis de fructe de padure
  • pentru prima crema
  • 300 grame de capsuni, 50 grame zahar, 2 foi gelatina sau 1 gram agar agar
  • pentru stratul de deasupra :100 ml coulis de fructe de padure si 1 gram de agar agar sau 2 foi gelatina
  • pentru decor, capsuni, zmeura, inimiare de bomboane acidulate, bezea invelita in coulis de capsuni
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Valentine's day:

In prima etapa se realizeaza blatul dupa metoda clasica de batut cele 2 albusuri cu o lingura de zahar ci putina sare, se adauga apoi cele doua galbenusuri batute spuma cu o lingura de zahar si se presara 2 linguri de faina de patiserie. Se coace intr-o forma de inima la 180 grade timp de 15-20 minute. 

Crema bavareza se prepara simplu mixand bine smantana lichida pana la stadiu de frisca ferma apoi se amesteca cu coulis-ul de fructe de padure in care am incorporat gelatina. 

Pentru crema de capsuni se mixeaza capsunii cu zahar si se adauga gelatina sau agar agar.

Pentru crema de deasupra se incorporeaza gelatina sau agar agar in coulis-ul de fructe de padure. 

Inimioarele de acadea se realizeaza punand o jumatate de bomboana acidulata intr-o forma mica de inimioara de silicon, se lasa la 180 de grade la topit, se infige o scobitoare si se raceste brusc in apa rece cu tot cu forma, se extrage fara probleme. 

Turnuletele de bezea se scufunda in crema de capsuni si se lasa la uscat o zi. 

Montajul este putin mai complicat, se incepe turnand in forma de silicon crema bavareza, se adauga crema de capsuni si blatul de tort. Se lasa la frigider 12 ore minim si apoi se intoarce pe un suport. Se adauga toppingul de fructe de padure si se monteaza decorul. Eu am folosit capsuni, zmeura, inimioarele de bomboana si turnuletele de bezea. Peste capsuni am adaugat luciu de napage ca sa straluceasca. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Valentine's day" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (37)

Sylvia 1

16.02.2014, 14:33

sper ca ati avut un valentine's day frumos

babi5 1

16.12.2014, 07:24

dantes 1

14.02.2019, 10:52

Super!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Desert cheesecake cu nutella