Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult
Dana spune: “Buna, va mai prezint o reteta de tort, facuta pentru un verisor de al meu cu ocazia majoratului.
Este un tort elegant, care se poate face cu orice ocazie chiar si fara vioara. Vioara a fost optiunea sarbatoritului”.
Se face un blat astfel:
se bat cele 8 albusuri cu 8 linguri apa pana se intaresc, apoi se adauga treptat zaharul, apoi galbenusurile si la final faina cu praful de copt. Daca vrem sa fie de cacao inlocuim o lingura faina cu una de cacao.
Se coace la foc potrivit 180 grade aprox 40 min
Acest blat se lasa sa se raceasca si se taie in 2
Se prepara crema astfel:
-pasul 1: se pun cele 4 pliculete gelatina in sucul de la compotul de ananas sa se inmoaie
-pasul 2: se bate frisca spuma tare
-pasul 3: se bat cele 8 albusuri cu 6 linguri zahar si apoi se amesteca cu frisca
-pasul 4: se amesteca galbenusurile cu 6 linguri zahar si se pun pe aburi pana se topeste zaharul
-pasul 5: cand zaharul e topit adaugam gelatina inmuitata si 1/2 pliculet sare lamaie in crema de galbenusuri si asa calduta o amestecam cu frisca amestecata cu albusuri
-pasul 6: se taie si anansul bucatele mici si se incorporeaza in crema
Se lasa putin sa se intareasca , dar nu f mult si se pune intre cele 2 blaturi insiropate
Se orneaza dupa preferinta.
Al meu are si o vioara peste tort, e un tort mai mare deoarece au fost multi invitati, dar de obicei aceasta este reteta pentru un tort obisnuit.As putea sa va dau cateva informatii despre vioara, nu e foarte complicat, am laut de pe net un sablon de vioara si din 2 foi de pandispan cu cacao am decupat o forma de vioara , foi pe care le-am umplut cu aceasta crema de mai sus. Apoi ce am pus pe ea, am confectionat din ciocolata topita.
Sper sa va placa, mai ales muzicienilor
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult