Tort Watermelon

de Lily_Musat in Torturi, 14 Ian 2011 | 4743 vizualizari

 

I-am dat denumirea Watermelon pentru ca este facut cu pepene galben, un deliciu...

 

INGREDIENTE

  • Pentru crema tortului:
  • 3 pepeni galbeni (aproximativ 1,8 kg),
  • 5 linguri de zeama de lamaie,
  • 75 grame de zahar,
  • 2 plicuri de gelatina,
  • 500 grame de frisca Hulala.
  • Ingrediente pentru blatul tortului:
  • 3 oua,
  • 3 linguri de zahar,
  • 3 linguri de faina,
  • 2 linguri de ulei,
  • un praf de sare.
  • Pentru ornat:
  • frisca batuta hulala
  • glazura de ciocolata Dr. Oetker
  • margarete de napolitana Dr. Oetker
  • bombonele de orez expandat Dr. Oetker
Portii: 12
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Watermelon:

Ouale le separam si batem spuma albusurile frecate cu un pic de sare (secretul albusurilor batute bine), adaugam apoi zaharul, continuam sa batem pana se dizolva complet, adaugam galbenusurile, faina si uleiul.

Punem compozitia intr-o forma de tort tapetata cu hartie de copt si bagam la cuptor cca 30-35 minute. Dupa ce coacem blatul il lasam sa se raceasca. Ne apucam sa facem crema. Pepenele il taiem bucati, adaugam zeama de lamaie, zaharul, un praf de sare si punem tot in robotul de bucatarie. Mixam pana se farama bine tot.Gelatina o desfacem pe baie de aburi dupa ce o lasam la inmuiat 10 minute in apa, o punem peste compozitia de pepene, amestecam si o dam la rece la frigider.

O sa se inchege putin, dupa care adaugam frisca batuta.

Trebuie sa avem o forma de tort cu inel detasabil, deoarece dupa ce punem blatul tortului pe fundul formei adaugam crema preparata si dam la rece.

Pe deasupra ornam tortul cu glazura de ciocolata, pe margine cu frisca batuta, si punem ca decor margarete din napolitana (Dr. Oetker) si bilute din orez expandat (Dr. Oetker).

 

TIPS-URI

1

Pepenele trebuie cantarit. Eu am avut cu ce sa cantaresc datorita acestui site minunat care mi-a trimis ca premiu un cantar de bucatarie, pe care il am de un an de zile si este foarte bun. Nu stiu ce m-as fi facut fara el... Multumesc Bucataras!

RETETA IN IMAGINI

Tort Watermelon-0
Tort Watermelon-1
Tort Watermelon-2
Tort Watermelon-3
Tort Watermelon-4
Tort Watermelon-5
Tort Watermelon-6
Tort Watermelon-7

COMENTARII (18)

Teo 1

15.01.2011, 22:03

cred ca nu te poti opri , e asa de reusit !bravo !

Laly 1

15.01.2011, 23:54

Ce bine arata,parca este din reviste

vickyduta 1

21.01.2011, 23:10

Absolut minunat, felicitari.

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Terina cu cascaval si carne de pui

Terina cu...

ieri la 15:04

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

pe 06.12 la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

pe 06.12 la 20:20