TORT WINNE CU CIOCOLATA

de Andrews in Torturi, 19 Apr 2015 | 3125 vizualizari

 

Bine v-am gasit dragi bucatarasi!
Nu stiu ce se intampla dar cred ca compozitia de ciocolata pe care o folosesc la tort este foarte buna, pentru ca este foarte solicitata.

 

INGREDIENTE

  • 10 oua
  • 17 linguri de zahar
  • 100 gr unt topit
  • 15 linguri de faina
  • 1 esenta de rom
  • 2 linguri de cacao
  • Crema
  • 400 gr margarina rama
  • 200 g frisca
  • 150 g zahar
  • 1 esenta de rom
  • 5 linguri de cacao
  • 50 g de visine pentru sirop
  • 500 g apa calda
  • 3 linguri de ness
  • 50 ml cinzano
  • pentru decor pasta de zahar
Portii: 35
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA TORT WINNE CU CIOCOLATA:

Se sparg ouale intr-un bol si se mixeaza pana isi maresc volumul apoi se adauga zaharul.

Se mixeaza in continuare dupa ce s-a topit zaharul, adaugam untul topit, esenta si continuam mixarea timp de 5 minute.

Adaugam faina si cacao, amestecam cu o spatula de silicon, tapetati forma cu hartie de copt si dam la cuptor pana trece testul cu scobitoarea.

In timp ce blatul este la cuptor puteti pregati crema.

Puneti margarina Rama intr-un bol si mixati, adaugati zaharul, adaugati frisca lichida si mixati in continuare; dupa ce s-a legat bine crema adaugati cacao si mixati in continuare pana nu se mai simte zaharul. 

S-a copt  blatul..., lasati-l sa  se raceasca pentru a-l putea taia in straturi.

Puneti 500 ml apa  calda intr-un bol, adaugati nessul, amestecati bine si apoi puneti  50 ml cinzano si amestecati iarasi.

Cu toate pregatite putem trece la ansamblarea tortului in felul urmator :

Luam primul blat il insiropam adaugam crema, punem si visine apoi punem urmatorul blat, stratul al doilea de crema si visinele si punem al treilea blat si cu crema ramasa imbracam tot tortul.

Il dam la frigider pana a doua zi si apoi invelim tortul in pasta de zahar, iar decorarea ramane la aprecierea dumneavoastra.

Eu l-am ornat asa cum vedeti in poze

TIPS-URI

1

Puneti suflet in tot ceea ce faceti! Crema de ciocolata este mai buna daca o preparati cu 24 de ore inainte de a ansambla tortul.

Daca ti-a placut reteta noastra "TORT WINNE CU CIOCOLATA" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

 Chupe de camarones- supa peruana de creveti.Reteta nr.46  din  Best soups in the World

de Ksenya 5

ieri la 13:30

Prajitura de post cu foi si crema de budinca cu suc Fanta

de Caty 2

pe 26.03 la 19:44

Reteta de pui cu sos de parmezan si usturoi

pe 26.03 la 18:04

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

cristeena20

3400 puncte

Ksenya

2173 puncte

RODIMUR

2032 puncte

Catalina L

1627 puncte

oanapl

1573 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort cu crema de capsune si mascarpone