Tort Winnie the Pooh

de biancas76 in Dulciuri, 19 Sep 2010 | 4468 vizualizari

 

Am facut acest tort cu mare drag pentru fiica unei colege de servici.
De ceva vreme am inceput sa fiu pasionata de torturi, sa imi placa sa decorez si sa fac torturi.
Tortul e facu cu blat tiramisu deoarece asa a vrut mamica sarbatoritei.

 

INGREDIENTE

  •  
  • 500 g mascaropone
  • 500 g frisca
  • 600 g piscoturi
  • 8 galbenuse
  • 8 linguri zahar
  • 100 ml lapte
  • 2 plicuri gelatina
  • 6 casti de cafea
  • pasta din zahar
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Winnie the Pooh:

Intr-un bol se amesteca bine galbenusurile de ou cu zaharul pana se deschid la culoare.

Se adauga apoi crema Mascarpone si se omogenizeaza amestecul.

Se prepara frisca. Se toarna frisca peste amestecul cu mascarpone si se amesteca usor cu lingura pana la incorporare.

Gelatina se hidrateaza in lapte si apoi se incalzeste pe foc si se toarna peste compozitie. 

Piscoturile se inmoaie putin pe ambele parti in cafea (in care se poate turna si rom pentru un gust mai bun) dupa care se aseaza unul langa altul intr-o forma detasabila in care s-a pus folie alimentara , fara spatii goale intre ele. Dupa ce am pus primul strat de piscoturi turnam peste ele o jumatate din crema.


Apoi, punem alt strat de piscoturi, imbibate de asemenea in cafea si deasupra ce a mai ramas din crema.Acoperim cu inca un strat de piscoturi.

Intr-un bol mai mic se construieste la fel (aceasta va fi norisorul)

A doua zi se scoate tortul si se decoreaza dupa preferinta.

 

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Tort Winnie the Pooh 51630
retete culinare - Tort Winnie the Pooh 51631
retete culinare - Tort Winnie the Pooh 51632
retete culinare - Tort Winnie the Pooh 51633
retete culinare - Tort Winnie the Pooh 51634

COMENTARII (48)

Rocsi 1

23.10.2012, 11:24

La multi ani!

Bunica 1

23.10.2012, 14:55

La multi ani!

Rocsi 1

23.10.2014, 20:27

La multi ani!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Briose cu ciocolata
  • 27

    D

  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S