Tort Winter

de madi_marin in Torturi, 22 Ian 2011 | 2991 vizualizari

 

Uitandu-ma printre retetele favorite si avand pofta de ceva.....de sezon....am descoperit reteta lui Postavaru. M-am pus pe treaba schimband cate ceva pe ici pe colo.....A iesit un tort delicios....

 

INGREDIENTE

Blaturi :
  • 2 oua
  • 2 albusuri
  • 140 g zahar
  • 100 ml suc de portocale
  • 100 ml ulei
  • 160 g faina
  • 2 lingurite praf de copt
Blat de bezea :
  • 3 albusuri
  • 150 g zahar pudra
  • 1 lingurita zeama de lamaie
  • stafide
  • nuca macinata
Crema de ciocolata si portocale:
  • 200 ml frisca lichida
  • 240 g ciocolata cu lapte
  • 20 g gelatina
  • 60 ml suc de portocale
  • coaja rasa de la o portocala
Crema de portocale :
  • 200 ml frisca lichida
  • 40 g zahar pudra
  • 200 g smantana
  • 30 g zahar
  • 60 ml suc de portocale
  • 20 g gelatina
  • coaja rasa de portocala
  • pulpa de la 1 portocala mare
Ornat :
  • 100 ml frisca lichida
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Winter:

Pentru un blat mixam foarte bine 1 ou, 1 albus si 70 g zahar. Se adauga apoi 50 ml suc de portocale, 50 ml ulei, 80 g faina si 1 lingurita praf de copt. Din restul ingredientelor se prepara aluatul pentru cel de-al doilea blat. Se pot amesteca toate odata si se poate imparti la final compozitia in doua, dar eu am preferat sa le pregatesc pentru fiecare blat in parte. Coacem blaturile cam 15 minute la foc potrivit in tava 26 cm detasabila tapetata pe fund cu hartie de copt. Se dau la rece.

Crema de ciocolata : se pun intr-o craticioara 100 ml frisca lichida si ciocolata rupta in bucatele. Se tine la foc mic si amestecand continuu pana obtinem o crema. Se  adauga coaja rasa de portocala, apoi se da la racit. Se amesteca cu restul de 100 ml frisca batuta spuma tare si gelatina hidratata si diolvata la foc mic . Se da la rece.

Crema de portocale : Frisca se bate spuma tare cu zaharul pudra. Smantana se mixeaza cu zaharul si cele doua compozitii se omogenizeaza bine. Se adauga coaja arsa si pulpa de portocale. Gelatina se hidrateaza in suc pentru 10 minute, apoi se pune la foc mic sa se dizolve. Se adauga in crema de frisca si smantana. Se da la rece.

Blatul de bezea : se mixeaza albusurile cu zeama de lamaie, apoi se adauga zaharul pudra si se mixeaza in continuare pana ce obtinem o spuma consistenta. Se intinde in tava 26 cm detasabila tapetata cu hartie de copt.Se preasara deasupra stafidele si nuca macinata. Se da la cutor la foc mic pentru 1 ora. se scoate si se da la racit.

Asamblare :blat/crema de ciocolata si portocale/blat/crema de portocale/blat de bezea. Se orneaza cu 100 ml frisca batuta spuma tare.

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Tort Winter 79884
retete culinare - Tort Winter 79885
retete culinare - Tort Winter 79886
retete culinare - Tort Winter 79887

COMENTARII (21)

Rux 1

23.01.2011, 18:16

Ohoooooo....ce lucratura...si cate ingrediente...impresionant !!!!

madi_marin 1

23.01.2011, 20:00

fetele....sa stiti ca pare laborios, dar nu e asa....se face destul de repede si e foooarte gustos. Cine adora portocalele.....sigur va fi foarte foarte incantat.....

MotanLaOale 1

24.01.2011, 11:36

bun bun

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Foietaj cu nucă și pastă de măceșe

Foietaj cu nucă...

ieri la 20:21

Mâncare de ciuperci pleurotus cu praz

Mâncare de...

ieri la 19:29

Covrigi sarbesti

de stefy_a 3

Covrigi sarbesti

ieri la 18:25

TarteTatin - Tarta rasturnata cu mere

TarteTatin -...

ieri la 14:55