Tort Winter

de LUK in Torturi, 20 Apr 2011 | 7474 vizualizari

 

Tortul meu de Florii..chiar daca aduce a iarna..e un deliciu de primavara..e de pe blogul lui Gabriela Cara.

 

INGREDIENTE

  • Pt blatul de bezea:
  • 3 albusuri
  • 5 picaturi zeama de lamaie
  • 150gr zahar pudra
  • stafide
  • Pt 2 blaturi subtiri de tort:
  • 1 ou
  • 1 albus
  • 50ml suc proaspat de portocale
  • 50ml ulei
  • o lingurita rasa praf de copt
  • 70gr zahar
  • 80gr faina
  • Pt crema mousse de ciocolata:
  • 300ml frisca lichida
  • 250gr ciocolata cu lapte
  • 2 foi de gelatina(eu am folosit 4gr gelatina plic)
  • Pt crema de portocale:
  • 250gr mascarpone
  • 250ml frisca lichida
  • 40gr zahar pudra
  • 1 plic intaritor frisca
  • 30gr zahar tos
  • 50ml suc proaspat de portocala
  • 20ml suc de lamaie
  • 4 foi de gelatina(eu am pus 8gr gelatina plic)
  • coaja si pulpa de la 2 portocale mari
Portii: 1
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Winter:

  Incepem prin a prepara bezeaua.Se bat spuma  albusurile cu zeama de lamaie si zaharul pudra adaugat treptat pana se obtine o spuma tare.Se pune in tava de tort tapetata cu hartie de copt(si pe lateral) se dau diverse forme cu lingura(optional) si se presara cu stafide.Se coace la 100 de grade cca 3 ore si jumatate.Eu in ultima ora si jumatate am copt la 80 de grade(cuptor electric).La cuptoarele pe gaz coaceti la 80 de grade cu usa cuptorului intredeschisa(puneti coada unei linguri de lemn la usa).Dupa ce e gata bezeaua o luam de pe hartia de copt si o lasam la racit.

Preparam blaturile.Trebuie sa mentionez ca pentru al doile blat a trebuit sa refac cantitatile deoarece nu mi-a ramas destula compozitie..dar sa incepem..

Mixam foarte bine oul cu albusul si zaharul pana face bule.Adaugam uleiu si zeama de portocala,apoi faina amestecata cu praful de copt.Impartim compozitia in 2 parti egale(aici eu ma ratat..si nu mi a ramas destula pt al doilea blat)..coacem 2 blaturi in tava in care am pus hartie de copt,la 180 de grade pentru 8-10min.Le lasam apoi la racit.

cremele..prima data pregatim crema de ciocolata.Incepem prin a pune gelatina la hidratat in 50ml apa.Lasam 10min timp in care...rupem ciocolata bucatele si o punem la topit pe foc mic impreuna cu 150ml frisca lichida.Nulasati sa fiarba,amestecati mereu pana cand se topeste ciocolata..luam de pe foc..lasam 2-3 min apoi adaugam gelatina.Amestecam sa se omogenizeze bine.Batem restul de frisca si apoi o amestecam cu ciocolata.

Punem blatul de tort pe un platou.In jurul lui montam un inel de tort detasabil.Intindem crema de ciocolata si dam la rece pana cand preparam crema2.

Radem portocalele pe razatoarea mica apoi le curatam.Punem la hidratat gelatina in100ml apa.Curatam miezul portocalelor  de pielite si il taiem cubulete.Mixam branza cu zaharul tos.Batem frisca impreuna cu intaritorul.Amestecam apoi cele de compozitii,adaugam si portocalele.Gelatina o punem in sucul de citrice,pe baie de abur sau la foc mic pana cand se topeste gelatina(fara a fierbe)..o adaugam apoi la crema de branza si amestecam.

Scoatem tortul din frigider,luam inelul din jur,punem al 2lea blat sicrema de portocale.Imbracam si pe laterale cu aceasta crema apoi punem deasupra bezeaua.Pudram cu zahar pudra.Optional imbracam si cu frisca.Se lasa la rece macar 3 ore.Eu l-am lasat peste noapte..

 

 

TIPS-URI

1

tava folosita a fost cu diam de 26cm

RETETA IN IMAGINI

Tort Winter-0
Tort Winter-1
Tort Winter-2
Tort Winter-3
Tort Winter-4
Tort Winter-5
Tort Winter-6
Tort Winter-7
Tort Winter-8
Tort Winter-9

COMENTARII (47)

LUK

LUK 1

02.05.2011, 21:30

multumesc Mena

adry88

adry88 1

05.05.2011, 19:15

LUK

LUK 1

07.05.2011, 15:39

eduard

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!