Tort Winter cu portocale

de La Ancuta in Torturi, 9 Ian 2011 | 7660 vizualizari

 

Un tort special pentru sotul meu, care o data pe an este Ioan. Reteta este de pe blogul gabrielei Cara, careia ii multumesc.

 

INGREDIENTE

  • Blatul de bezea:
  • 3 albusuri
  • 150 g zahar pudra
  • cateva picaturi zeama de lamaie
  • stafide
  • bucati de nuca
  • Blaturi (2 buc.):
  • 1 ou
  • 1 albus
  • 70 g zahar
  • 50 ml suc proaspat de portocale
  • 50 ml ulei
  • 75-80 g fina
  • 1 lingurita rasa praf de copt
  • Mousse de ciocolata:
  • 300 ml frisca lichida
  • 250 g ciocolata cu lapte
  • 2 foi gelatina
  • Crema de portocale:
  • 250 ml frisca lichida
  • 40 g zahar pudra
  • 250 g mascarpone
  • 30 g zahar tos
  • 50 ml suc proaspat de portocale
  • 20 ml suc proaspat de lamaie
  • 4 foi gelatina
  • coaja si pulpa de la 2 portocale mari
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Winter cu portocale:

Blatul de bezea:

Se bat albusurile bine cu un praf de sare. Adaugam apoi zaharul si cateva picaturi de zeama de lamaie si mixam pana luceste.

Punem bezeaua in tava de tort (26 cm) tapetata cu hartie de copt si presaram deasupra stafide si bucati de nuca.

Coacem la foc mic si cu usa cuptorului intredeschisa pana se usuca bezeaua. A durat peste 2 ore coacerea.

Eu am copt bezeaua cu o zi inainte.

Blaturile:

Mixam oul si albusul pana isi dubleaza volumul. Adaugam apoi zaharul si mixam pana devine crema.

Adaugam sucul de portocala si uleiul iar la final faina amestecata cu praful de copt. Amestecam usor pana se omogenizeaza.

Impartim aluatul in doua si coacem doua blaturi subtiri, in tava rotunda (tot 26 cm) tapetata cu hartie, la foc portrivit 8-10 minute.

Se scoate blatul din tava si se indeparteaza hartia. Le lasam la racit.

Mousse de ciocolata:

Punem pe foc mic ciocolata rupta bucati impreuna cu jumatate din cantitatea de frisca. Amestecam pana se topeste ciocolata, fara a lasa sa fiarba. Dam de pe foc si omogenizam.

Hidratam gelatina in apa rece 5 minute. Scurgem de apa si o adaugam in ciocolata nu foarte fierbinte. Amestecam pana se dizolva gelatina si lasam apoi la racit.

Batem bine restul de frisca si adaugam ciocolata racita si omogenizam.

Pe un platou punem un blat iar in jurul lui montam inelul de tort. Deasupra punem mousse-ul de ciocolata si nivelam. Acoperim cu celalalt blat si dam la rece.

Crema de portocale:

Frisca se bate bine impreuna cu zaharul pudra.

Amestecam barnza mascarpone cu zaharul tos pana acesta se topeste.

Adaugam branza peste frisca batuta si amestecam bine.

Peste crema adaugam coaja rasa de lamaie si pulpa de portocala curatata de pielite si taiata bucatele.

Gelatina o dizolvam la foc mic in sucul de citrice, o lasam sa se raceasca putin iar apoi o adaugam in crema.

Imbracam tortul in crema de portocale, inclusiv pe margini si dam la rece 2 ore.

Dupa ce a stat la rece punem deasupra blatul de bezea, ornam marginile cu frisca si pudram deasupra cu zahar.

Va garantez ca este o minunatie de tort :)

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Tort Winter cu portocale 76112
retete culinare - Tort Winter cu portocale 76113
retete culinare - Tort Winter cu portocale 76114
retete culinare - Tort Winter cu portocale 76115
retete culinare - Tort Winter cu portocale 76116
retete culinare - Tort Winter cu portocale 76117
retete culinare - Tort Winter cu portocale 76118
retete culinare - Tort Winter cu portocale 76119
retete culinare - Tort Winter cu portocale 76120
retete culinare - Tort Winter cu portocale 76121
retete culinare - Tort Winter cu portocale 76122
retete culinare - Tort Winter cu portocale 76123
retete culinare - Tort Winter cu portocale 76124
retete culinare - Tort Winter cu portocale 76125
retete culinare - Tort Winter cu portocale 76126
retete culinare - Tort Winter cu portocale 76127

COMENTARII (48)

La Ancuta 1

10.01.2011, 13:24

Ruxy a fost combinatia perfecta

La Ancuta 1

10.01.2011, 13:24

Vladimit, Lia va multumesc

ralu_ca 1

14.03.2013, 19:04

delicios si frumos!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Briose cu ciocolata
  • 27

    D

  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S