Tort Zmeurica

de madi_marin in Torturi, 20 Feb 2010 | 2062 vizualizari

 

Am furat idei de ici de colo si am facut tortuletul asta.

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat :
  • 3 oua
  • 75 g zahar
  • 50 g amidon
  • 50 g faina
  • un praf de sare
  • Pentru crema:
  • 150 ml lapte
  • 250 ml frisca lichida
  • 1 plic Creme Ole de vanilie ( Dr. Oetker)
  • 1/2 borcan de gem de zmeura
  • Pentru ornat:
  • 250 ml frisca lichida
  • 100 g ciocolata alba
  • colorant alimentar
  • jeleuri
 
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Zmeurica:

Se prepara intai blatul: se bat ouale intregi spuma cu zaharul foarte foarte bine, apoi se adauga faina si amidonul cernute impreuna inainte, se amesteca usor pana se incorporeaza totul si se pune la copt in forma detasabila (26 cm) tapetata cu hartie de copt unsa cu unt si pudrata cu faian ( doar baza se acopera cu hartie). Se coace la foc potrivit cam 20 minute ( pentru siguranta se face testul cu scobitoarea). Cand e gata se da la racit.

Se prepara crema amestecand cu mixerul laptele, frisca, praful de budinca si gemul. Daca iese foarte tare, se mai picura putin lapte.

Ciocolata alba se topeste la microunde, se amesteca cu colorant si se da la congelator. Frisca lichida se bate spuma tare.

Montare : blatul racit se pune din nou in forma detasabila din care am scos hartia de copt, se unge cu 2 linguri cu gem de zmeura, se aseaza crema deasupra si se niveleaza frumos. Dam la frigider pentru 30 de minute, apoi scoatem cu griha inelul formei, apoi mutam tortul pe un platou si il ornam cu frisca batuta, fulgi de ciocolata ( eu am razuit ciocolata cu o lingurita) si jeleuri. Se da la rece si se taie a doua zi.

 

 

TIPS-URI

1

Se lucreaza repede cu fulgii de ciocolata pentru ca tinand castrnelul in mana incepe sa se topeasca si nu mai ies fulgii asa cum trebuie.

RETETA IN IMAGINI

Tort Zmeurica-0
Tort Zmeurica-1
Tort Zmeurica-2
Tort Zmeurica-3
Tort Zmeurica-4
Tort Zmeurica-5
Tort Zmeurica-6
Tort Zmeurica-7
Tort Zmeurica-8
Tort Zmeurica-9
Tort Zmeurica-10

COMENTARII (39)

madi_marin 1

25.02.2010, 09:33

nu mai am....ca a disparut foarte repede..... imi place sa ma pozez cu cate un preparat ca le mai trimit la reviste....dar sa nu mai spui la nimeni....

Dana Cristea - pusikmea 1

28.02.2010, 10:54

arata demential, sunt innebunita dupa torturile cu fructe

madi_marin 1

28.02.2010, 11:05

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Terina cu cascaval si carne de pui

Terina cu...

ieri la 15:04

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

pe 06.12 la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

pe 06.12 la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

pe 06.12 la 19:41