Tort "Zumzarel"

de claudiaO in Torturi, 6 Feb 2014 | 1641 vizualizari

 

In februarie 2013 baietelul meu a implinit 2 anisori si cum era topit dupa desenele animate "Stupul" m-am gandit sa ii fac un tort cu albinuta Zumzarel.

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 5 oua
  • 4 linguri faina
  • 5 linguri ulei
  • 5 linguri zahar
  • 1 lingura cacao
  • 1 praf de copt
  • vanilie, rom si coaja de lamaie
  • Crema:
  • 500 gr barnza dulce Dr. Oetker
  • 150 gr frisca batuta
  • 200 gr unt moale-grasime 82%
  • 200 gr zahar pudra vanilat
  • Sirop:
  • 200 gr zahar
  • 200 ml apa
  • esenta de rom
  • Decor:
  • 150 gr frisca batuta
  • bobite de ciocolata neagra
  • nuca de cocos galbena
  • ciocolata alba si neagra
Portii: 10
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort "Zumzarel":

Blat:

Batem albusurile spuma cu zaharul, galbenusurile le frecam cu uleiul. Se adauga crema de galbenus peste albusurile batute si se amesteca usor, apoi incorporam faina amestecata cu praful de copt si cacaoa amestecand usor de jos in sus ca sa nu se lase albusul. Punem si coaja de lamaie si esentele de rom si vanilie si dam la cuptor intr-o tava cu inel detasabil - 24cm diametru- pentru cca 20-30 minute. Dupa ce s-a copt blatul, il lasam pe un gratar sa se raceasca.

Crema:

 Frecam untul cu zaharul, apoi adaugam branza dulce si amestecam totul cu frisca batuta.

Sirop: caramelizam zaharul, dupa care stingem cu apa; lasam sa se dizolve apoi punem esenta de rom.

Asamblarea tortului:

Taiem blatul in 3 parti; insiropam fiecare blat si acoperim cu crema- ultimul blat il acoperim in forma de cupola, ca sa facem albiuta cat mai bombata.

La final imbracam tortul in frisca si il acoperim bine de tot cu nuca de cocos. Trasam dungi cu ajutorul bobitelor de ciocolata.

Antenutele albinei le-am facut din ciocolata topita asezata pe hartie de copt.

Capul albinei a fost realizat din ciocolata alba topita turnata pe o forma rotunda . Ca sa se vada cat mai bine am evidentiat capul conturand cu ciocolata neagra.

Aripioarele au fost realizate tot din ciocolata alba. 

 

TIPS-URI

1

Nuca de cocos a fost amestecata cu 2 lingurite de apa amestecate cu colornat galben Wilton si apoi lasata la uscat.

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Tort "Zumzarel" 296230
retete culinare - Tort "Zumzarel" 296231
retete culinare - Tort "Zumzarel" 296232
retete culinare - Tort "Zumzarel" 296233
retete culinare - Tort "Zumzarel" 296234

COMENTARII (12)

MIUTA 1

07.02.2014, 00:16

deyutzky 1

07.02.2014, 08:57

claudiaO 1

10.02.2014, 09:05

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Cizmele lui Mos Nicolae
  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de legume cu soia

de ravanna 1

Supa de legume cu...

ieri la 21:05

Madlene

de Criss 6

Madlene

ieri la 18:07

Sarmalute din quinoa, la CrockPot

Sarmalute din...

ieri la 15:18