Torta Della Nonna

de RuxyRux in Prajituri, 4 Aug 2011 | 12004 vizualizari

 

By Corina33, chiar daca si tu te-ai inspirat din alta parte...eu am facut reteta de la tine deci...e by Corinuta...e o comoara aceasta reteta...e cea mai cea prajitura cu crema de vanilie( eu am pus mai multa) pe care am mancat-o in ultima perioada! Multumesc draga mea draga! A fost bataie pe ea...si va trebui sa o repet curand...

 

INGREDIENTE

aluat:
  • 300 g faina
  • 1/2 praf de copt
  • 120 g unt
  • 170 g zahar
  • 1 ou + un galbenus
  • 1 varf de cutit de sare
  • coaja rasa de la o lamaie
  • vanilie 1 pliculet
crema:
  • 750 ml lapte
  • 8 galbenusuri
  • 200 g zahar
  • 100 g faina
  • 3 pliculete de zahar vanilat
  • coaja de la 1/2 lamaie
  • zahar pudra
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Torta Della Nonna:

Am preparat intai crema:

Am pus pe foc intr-un ibric, laptele impreuna cu vanilia si coaja de lamaie.

Am mixat galbenusurile cu zahar pana au devenit foaaarte pufosele, apoi am adaugat si faina si am turnat cu grija laptele fierbinte amestecand tot  timpul sa nu faca cocoloase, apoi am pus pe foc la fiert si am lasat pana s-a ingrosat crema ( in jur de 12 minute) si apoi am bagat mixerul sa iasa mai fina.

Am lasat sa se raceasca .

Am trecut apoi la prepararea aluatului:

Intr-un vas de framantat am pus faina cernuta, praful de copt, apoi si untul moale, coaja de lamaie, zaharul, vanilia si sarea.

Am format o bila de aluat si am dat o ora la rece.

 Am trecut apoi la intins foaia din aluat. Dupa ce am uns tava si am tapetat-o( aici trebuie sa va spun ca nu am avut o tava cam nepotrivita a fost prea mare si cu o ridicatura care nu a lasat blatul sa iasa asa cum mi-as fi dorit) , deci atentie la ce tava folositi.

Am pus doua treimi din aluat in tava , apoi am asezat crema delicioasa si deasupra am taiat diverse forme din aluat( buna idee!!!). Am copt prajitura pana s-a rumenit frumos( mai bine de 50 de minute) deci totul este in functie de cuptor. Poate fi gata si in 40 de minute... deci mare grija! Inca o data va marturisesc ca aceasta tarta a bunicutei merita toata atentia cuvenita caci este..divina!

Daca ti-a placut reteta noastra "Torta Della Nonna" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (72)

dentistutza 1

10.08.2011, 17:31

ce pot sa mai spun??? ca mi se pare fabuloasa? ei bine, DA!!!

RuxyRux 1

11.08.2011, 11:18

dentistutza...daaaa....e fabuloasa....Corinuta e di...vina

kukibella 1

27.03.2013, 20:25

wowwwww ce bine arata

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cheesecake cu fructul pasiunii

ieri la 18:49

Gogosi pufoase, reteta mamei

de laura_n 7

ieri la 17:06

Tort sarat cu mazare si crema de branza, un aperitiv festiv si gustos

de Rocsi 9

pe 17.04 la 21:00

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Desert tarta cu mascarpone si frisca