Torta della nonna (Tarta bunicii)

de La Ancuta in Prajituri, 2 Iul 2013 | 2297 vizualizari

 

La inceput de saptamana va aduc o tarta cremoasa, care a fost exact pe gustul barbatilor mei ;) . Sa aveti spor in tot ce faceti!

 

INGREDIENTE

Aluat:

  • 350 g faina
  • 1 ou
  • 1 galbenus
  • 1 praf de sare
  • 1/2 plic praf de copt
  • 120 g unt
  • 170 g zahar

Crema:

  • 1 l lapte
  • 8 galbenusuri
  • 200 g zahar
  • 50 g + 2 linguri amidon
  • coaja rasa de la 1/2 lamaie
  • 1 lingurita extract de vanilie (sau esenta de vanilie)
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Torta della nonna (Tarta bunicii):

Incepem cu pregatirea cremei. Mixam galbenusurile cu un praf de sare iar apoi adaugam zaharul si mixam pana cand se albesc si isi dubleaza volumul. Adaugam apoi amodonul si mixam pana se incorporeaza iar la final adaugam in fir subtire laptele fierbinte.

Punem crema pe foc mic si fierbem pana cand se ingroasa (ca o budinca) apoi dam deoparte si acoperim cu folie alimentara (pentru a impiedica formarea unei pojghite la suprafata cremei). Lasam la racit.

Pana se raceste crema pregatim aluatul. Punem toate ingredientele intr-un vas si framantam un aluat care nu se mai lipeste de mana. Invelim apoi aluatul in folie alimentara si si il dam la frigider pentru 1 ora.

Scoatem aluatul din frigider si intindem 3/4 din aluat pe fundul si marginile tavii rotunde (26 cm). Turnam crema in interior si nivelam. Intindem restul aluatului si decupam diferite forme, pe care le asezam peste crema. Dam tarta la cuptor, la foc potrivit ~ 35 minute, sau pana se rumeneste frumos.

Scoatem din cuptor si lasam sa se raceasca complet iar apoi pudram cu zahar si putem servi.

Sursa

 

RETETA IN IMAGINI

Torta della nonna (Tarta bunicii)-0
Torta della nonna (Tarta bunicii)-1
Torta della nonna (Tarta bunicii)-2
Torta della nonna (Tarta bunicii)-3
Torta della nonna (Tarta bunicii)-4

COMENTARII (33)

La Ancuta

La Ancuta 1

02.07.2013, 22:42

Va multumesc. Ma bucur ca va place

La Ancuta

La Ancuta 1

02.07.2013, 22:43

Iri, nu chiar toata, dar aproape

lilik

lilik 1

04.07.2013, 12:19

Super buna si noua ne place mult

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Clatite cu branza telemea si malai
  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

  • 11

    D

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Madlene

de Criss 6

Madlene

la 06:05

Cotlet de ton la grătar

de Bunica 6

Cotlet de ton la...

ieri la 20:05

Prăjitură frageda cu mere

de Bunica 6

Prăjitură...

ieri la 19:51

Gustare cu friptură de curcan

Gustare cu...

ieri la 19:24