Torta " Monastarscaia izba "

de anisoara in Torturi, 4 Iun 2010 | 20945 vizualizari

 

Torta se prepara foarte repede - in decurs de o ora.

 

INGREDIENTE

  • Aluatul
  • 2,5 pahare de faina ( 250 gr paharul)
  • 200 gr. de margarina ( 80% grasimea)
  • 200 gr. de smantana
  • un ou
  • 50 gr de zahar
  • 1 lingura de vodka
  • 1 pachetel de vanilina
  • sare

Implujtura:

  • Visina fara sambure in sucul ei
  • Nuca maruntita cu facaletul ( optional)

Crema :

  • 600 ml de smantana
  • 1.5 pahar de zahar pudra
  • Sucul unei lamai
  • Sau un pachetel de vanilina

  decorul

  • Floricele din bezea
  • Lapte condesat dulce fiert
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Torta " Monastarscaia izba ":

Pe un fund de lemn mare se cerne toata faina . Margarina rece din frigider se taie aschii deasupra fainei. Se amesteca cu faina si se umbla cu un cutit mare si lat prin faina amestecata cu margarina , cum atii taia in bucatele mai mici margarina. Aceasta procedura se face foarte repede in decurs de 2-3 minute. Se toarna o lingura de vodca sau un alcool mai puternic .

Intr-un vas se amesteca bine smantina cu oul si sarea.
Se toarna toata in faina si se amesteca putin ( atentie nu se framanta)
cu mainele reci. Se strange aluatul gramada in forma de minge, amestecand in el. Se inveleste intr-o bucata de pelicula de bucatarie si se lasa in frigider pentru o ora.

Visina se scurge de sucul ei. Daca e necesar se adauga zahar , pentru ca sa mai indulcim visina.

Se incalzeste cuptorul pana la 200 C.
Se imparte aluatul in 6 parti egale.Bucatile de aluat se tin in frigider Din fiecare bucata de aluat se intinde cate o foaie foarte repede si nu apasand tare pe aluat, mai usurel.

Pe fiecare turta intinsa se adauga un rand de visina scursa bine si se strange in rulada usurel , nu apasand aluatul, pentru ca sa nu pierdem efectul de aluat in foi.Obtinem  6 rulade lungarete de lungimea tavei cu umplutura de visina si latimea de 2-3 cm.

Toate ruladele se aranjeaza pe o tava unsa putin cu ulei, sau margarina si se coc la cuptor timp de 20-25 minute. Urmariti cuptorul.

Se racesc ruladele.

 


In acest timp preparati crema :

Smantana ( de asemenea in stare rece) se bate cu mixerul cu zaharul pudra si vanilina, sau sucul de lamaie.

Pe un suport lungaret , se aranjeaza primele 3 rulade una langa alta, se toarna crema peste ele, pe urma -urmatoarele 2 rulade se pun deasupra lor , se toarna crema , si ultima rulada, se unge din jur -imprejur tortul cu crema ramasa.

Se decoreaza cu floricele de bezea, dar intre ele cu o seringa se orneaza floricele din lapte condensat dulce fiert, timp de 4 ore, si racit.

Se lasa tortul sa se inmoaie timp de 5-6 ore.

 

RETETA IN IMAGINI

Torta " Monastarscaia izba "-0
Torta " Monastarscaia izba "-1

COMENTARII (30)

gaby_duceag

gaby_duceag 1

18.01.2013, 15:14

ana mea dragă

babi5

babi5 1

21.08.2013, 18:51

mihayana

mihayana 1

17.09.2013, 15:30

frumos!!!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!