Tortellini cu ragù la cuptor

de lilik in Tortellini, 20 Dec 2010 | 6349 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 250 gr tortellini
  •  100 gr mozzarella
  • 50-100 gr jambon
  • parmezan
  • sare
  • pt sosul ragù:
  • 100-150  gr cane tocata de vita
  • 1 morcov mic
  • 1 ceapa mica
  •  telina
  • 1/2 pahar de vin rosu
  • 200 ml suc de rosii
  • sare,piper
  • 100 ml apa
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tortellini cu ragù la cuptor:

Facem prima data sosul:

tocam marunt morcovul,ceapa si telina si le punem la calit cu putin ulei.cand incep sa se rumeneasca punem carne si o lasam cateva minute la innabusit apoi stingem cu vin.

lasam sa se evapore vinul si adaugam sucul de rosii  si apa.

lasam sa fiarba la foc mic cca 1ora(daca faceti mai mult sos lasati sa fiarba cel putin 2 ore),iar daca scade prea mult mai puneti putina apa.

la sfarsit potrivim de sare si piper.

Taiem mozzarella si jambonul cubulete.

Punem apa la fiert cu sare,iar cand incepe sa clocoteasca punem tortellini pentru 2 minute.ii scurgem si ii amestecam cu 7-8 linguri de sos,cuburile de mozzarella si jambonul.

Luam o tava si ii punem pe fund 1-2 linguri de sos ragu,apoi punem tortellini,deasupra mai punem 1-2 linguri de sos ragu si presaram parmezan.

Dam la cuptorul preancalzit la 200° pana se rumenesc.

se servesc calzi.

 

TIPS-URI

1

daca va place puteti pune si cateva linguri de sos bechamel.

RETETA IN IMAGINI

Tortellini cu ragù la cuptor-0
Tortellini cu ragù la cuptor-1

COMENTARII (16)

Cris2711 1

23.12.2010, 18:17

wow,fantastic

lia maria 1

24.12.2010, 10:08

Craciun Fericit !

alexana2008 1

04.01.2011, 00:05

seara buna,

"de gustibus non est disputandum"..dar jambon ? vin rosu ? telina ? mozarella ?niciodata.
apreciez timpul de preprare al sosului. MIN 2 ore.

cu respect...pofta buna

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Terina cu cascaval si carne de pui

Terina cu...

ieri la 15:04

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

pe 06.12 la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

pe 06.12 la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

pe 06.12 la 19:41