Tortellini de casa cu varza si sos de rosii

de Brindusa in Mancaruri de post, 3 Dec 2011 | 2638 vizualizari

 

Penntru ca azi boss (parca el era) propunea sa facem paste, eu ca o fata ascultatoare m-am conformat. Nu sunt ele chiar dupa reteta italieneasca, pentru ca am vrut sa fie de post. Sunt asa, un fel de taietei cu varza mai fancy :P

 

INGREDIENTE

Pentru tortellini:

  • 200 g faina
  • 50- 100 ml apa
  • 100 ml ulei de porumb
  • 300 g varza
  • sare, piper

Pentru sos:

  • 400 ml suc de rosii
  • 3 linguri ulei de masline
  • sare, piper
  • 1/4 lingurita nucsoara
  • 1 lingura patrunjel tocat
Portii: 3
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tortellini de casa cu varza si sos de rosii:

Mai intai se pregateste coca de paste, Se framanta faina cu apa, pana ce se formeaza o coca satinata si elastica. Daca coca e prea uscata, adauga putina apa. Acopera coca cu o folie de plastic si las-o 20 minute la odihnit, in bucatarie.

In timpul acesta pregateste umplutura. Pune varza intr-un robot si tai-o foarte mic. Incalzeste uleiul intr-o tigaie si caleste varza. Pune sare dupa gust si piper mai mult, ca sa fie putin picanta. Lasa la racit.

Imparte coca in 2 bucati. Pe una o lucrezi, iar pe cealalta o lasi in folie. Intinde coca fie cu sucitorul, fie cu masina de paste. Eu am folosit masina, asa ca asta o sa va povestesc.

Pune masina de paste la dimensiunea cea mai mare 7. Trece coca prin ea. Indoaie coca si mai trece-o o data. Repeta de inca 3 ori. 

Trece coca prin dimensiunea 5, apoi 3, apoi 1. Intinde-o pe masa. Cu ajutorul unei rotite zimtate tai-o in patrate cu latura de 7 cm. Puteti taia si patrate mai mici, dar sunt greu de manevrat,

In mijlocul fiecarui patrat pune putina umplutura Indoaie patratele pe diagonala, astfel incat sa formeze triunghiuri. Apasa bine marginile, ca sa se lipeasca.

Indoaie triunghiul pe jumatate, astfel incat varful sa fie peste baza

Pune degetul mic de la mana stanga in mijloc si uneste cele 2 parti mai lungi, facand un mic nod care securizeaza tortellini ca sa nu se desfaca

Aranjeaza putin tortellini, incat sa aibe o gaura in mijloc si varful sa fie putin lasat pe spate

Pune pastele astfel formate pe o tava acoperita cu hartie pergament, ca sa se usuce. Cand ai terminat toata pasta, intinde-o in acelasi mod si pe a doua. Lasa tortellini sa se usuce cateva ore.

Pune la fiert 4 litri de apa, cu putina sare. Cand fierbe, pune tortellini inauntru si lasa la fiert cam 7 minute, pana sunt fierte al dente. Din cand in cand verifica sa nu se fi fiert prea tare. Scurge pastele.

Pentru sos incalzeste sucul de rosii si amesteca-l cu sare, piper si nucsoara dupa gust. In final pune uleiul de masline, patrunjelul si ia-l de pe foc.

Intr-un castron pune o portie de tortellini, toarna niste sos si presara cu patrunjel proaspat tocat.

 

RETETA IN IMAGINI

Tortellini de casa cu varza si sos de rosii-0
Tortellini de casa cu varza si sos de rosii-1
Tortellini de casa cu varza si sos de rosii-2
Tortellini de casa cu varza si sos de rosii-3
Tortellini de casa cu varza si sos de rosii-4
Tortellini de casa cu varza si sos de rosii-5
Tortellini de casa cu varza si sos de rosii-6
Tortellini de casa cu varza si sos de rosii-7

COMENTARII (17)

Lau

Lau 1

04.12.2011, 16:26

place

mihaelar63

mihaelar63 1

05.12.2011, 15:13

Foarte bune
Felicitari pentru rabdarea la preparaea in casa de tortellini
Dar frumos stii tu sa invarti pe deget .... tortellinii. Super

Brindusa

Brindusa 1

05.12.2011, 17:08

Daaa Mihaela. sunt experta la invartitul pe deget Mersic.

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!