Tortellini si gnocchi cu sos alb

de mihaelar63 in Tortellini, 13 Noi 2013 | 6647 vizualizari

 

Parca o cutiuta cu 250 gr tortellini era prea putina la 3 oameni si pentru ca nu aveam alta la indemana am mai pus si o cutie cu gnocchi. Sosul mi-a iesit foarte bun, asemanator cu ce servisem intr-un local italian in Cluj. Cine ma cunoaste stie ca periodic am un condiment de care sunt "indragostita" si-l testez in diverse preparate. Condimentul, de fapt amestecul zilei este "oglio e alio" format din patrunjel, usturoi si fulgi de chilli.

 

INGREDIENTE

  • 250 gr tortellini cu carne
  • 250 gnocchi
  • 400 gr sunca
  • 200 gr smantana
  • 200 gr cascaval razuit
  • 50 ml ulei masline
  • 5 catei usturoi tocati
  • 1 lingurita oglio e alio
  • patrunjel verde
  • sare
  • piper
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tortellini si gnocchi cu sos alb:

Fierbeti in apa si sare pastele respectand timpul de fierbere indicat pe cutie.

Scurgeti pastele, pastrand putin lichid (100 ml)

Prajiti intr-o tigaie wok incapatoare sunca taiata cuburi, usturoiul tocat.

Adaugati pastele si smantana amestecand usor.

Seviti preparatul asezonat cu patrunjel verde, presarat cu "oglio e alio" si cascaval razuit .

 

TIPS-URI

1

Pastrati putina apa de la fiertul pastelor . Aceasta va da consistenta sosului .

RETETA IN IMAGINI

Tortellini si gnocchi cu sos alb-0
Tortellini si gnocchi cu sos alb-1
Tortellini si gnocchi cu sos alb-2
Tortellini si gnocchi cu sos alb-3
Tortellini si gnocchi cu sos alb-4
Tortellini si gnocchi cu sos alb-5
Tortellini si gnocchi cu sos alb-6

COMENTARII (16)

silvi0ara

silvi0ara 1

13.11.2013, 10:46

Corinuta

Corinuta 1

13.11.2013, 11:12

Mniam! ce bunatate!

ianculubita

ianculubita 1

13.11.2013, 11:12

mmmm,ce-mi place!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!