Tortiglioni cu sos alb

de novembber in Paste, 11 Dec 2010 | 9142 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 250g paste Tortiglioni
  • 250g ciuperci champignon
  • 150g kaiser
  • 250ml smantana dulce
  • 12 masline 
  • o ceapa mica
  • un catel de usturoi
  • nucsoara
  • condimente Herbes de Provence
  • ulei de masline
  • sare si piper
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tortiglioni cu sos alb:

   Se pune la fiert o oala mare cu apa (cam 3 litri), cu o lingutita de sare. Cand clocoteste apa se pun pastele, se amesteca usor sa nu se lipeasca si se lasa la fiert 11 minute ca sa iasa al dente. Se varsa intr-o strecuratoare si se pun sub jet de apa rece sa nu se lipeasca intre ele.

   Ceapa taiata marunt si catelul de usuroi zdrobit se calesc in ulei de masline cca. 2 min. Se adauga kaiser-ul taiat cubulete mici si se lasa sa se rumeneasca frumos apoi se adauga ciupercile taiate feliute. Se lasa la foc mic pana ciupercile si-au lasat zeama si s-au inmuiat, se sareaza, se mai lasa un minut, se adauga maslinele si apoi smantana dulce. Se amesteca bine, se asezoneaza cu nucsoara, ierburi de Provence si piper si se lasa sa se lege sosul un pic apoi  se stinge focul. Peste sos se pun pastele fierte, se amesteca si se lasa 5 minute sa se intrepatrunda bine.

   Se servesc calde. Pofta mare !

 

 

TIPS-URI

1

nucsoara merge foarte bine la sosurile albe

2

ierburile mele de Provence contin: rozmarin, maghiran, oregano, busuioc, cimbru de gradina, cimbru de camp, cimbrisor (diferenta o gasiti aici: http://www.gradinamea.ro/Confuzii_frecvente_cimbru_sau_cimbrisor_4892_580_1.html)

Daca ti-a placut reteta noastra "Tortiglioni cu sos alb" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Paste colorate si ton