Tortiglioni cu sos alb

de novembber in Paste, 11 Dec 2010 | 5100 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 250g paste Tortiglioni
  • 250g ciuperci champignon
  • 150g kaiser
  • 250ml smantana dulce
  • 12 masline 
  • o ceapa mica
  • un catel de usturoi
  • nucsoara
  • condimente Herbes de Provence
  • ulei de masline
  • sare si piper
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tortiglioni cu sos alb:

   Se pune la fiert o oala mare cu apa (cam 3 litri), cu o lingutita de sare. Cand clocoteste apa se pun pastele, se amesteca usor sa nu se lipeasca si se lasa la fiert 11 minute ca sa iasa al dente. Se varsa intr-o strecuratoare si se pun sub jet de apa rece sa nu se lipeasca intre ele.

   Ceapa taiata marunt si catelul de usuroi zdrobit se calesc in ulei de masline cca. 2 min. Se adauga kaiser-ul taiat cubulete mici si se lasa sa se rumeneasca frumos apoi se adauga ciupercile taiate feliute. Se lasa la foc mic pana ciupercile si-au lasat zeama si s-au inmuiat, se sareaza, se mai lasa un minut, se adauga maslinele si apoi smantana dulce. Se amesteca bine, se asezoneaza cu nucsoara, ierburi de Provence si piper si se lasa sa se lege sosul un pic apoi  se stinge focul. Peste sos se pun pastele fierte, se amesteca si se lasa 5 minute sa se intrepatrunda bine.

   Se servesc calde. Pofta mare !

 

 

 

TIPS-URI

1

nucsoara merge foarte bine la sosurile albe

2

ierburile mele de Provence contin: rozmarin, maghiran, oregano, busuioc, cimbru de gradina, cimbru de camp, cimbrisor (diferenta o gasiti aici: http://www.gradinamea.ro/Confuzii_frecvente_cimbru_sau_cimbrisor_4892_580_1.html)

COMENTARII (7)

LUK

LUK 1

11.12.2010, 23:29

deliciu!

MotanLaOale

MotanLaOale 1

13.12.2010, 10:06

elena1988

elena1988 1

01.03.2011, 09:48

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!