Tortilla a la Gordon Ramsay

de Toamna07 in Aperitive / Garnituri, 10 Mai 2012 | 5449 vizualizari

 

O alta reteta simpla si delicioasa, traditionala din Madrid .Chiar daca ingredientele nu promit nimic spectaculos, credeti-ma ca dupa ce o gustati ...o sa-mi dati dreptate .Este din cartea de bucate a lui Gordon Ramsay.
Renumita tortilla si-a castigat titlul de mancare nationala-tortilla espanola.

 

INGREDIENTE

  • 900 gr.de cartofi fainosi medii
  • 6 oua mari
  • 100 ml.de ulei de masline
  • 1 ceapa mare ,curatata si taiata julien
  • sare de mare si piper negru
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tortilla a la Gordon Ramsay:

Curatati cartofii si taiati-i felii subtiri.Incingeti uleiul de masline intr-o tigaie mare,cu fund gros. Adaugati cartofii si ceapa, cu putina sare si piper si amestecati bine.Micsorati flacara si prajiti cartofii timp de 15-20 de minute , amestecand din cand in cand ,pentru ca acestia sa nu se lipeasca de fundul tigaii.

Cand cartofii si ceapa se inmoaie ,fara insa a se rumeni,luati tigaia de pe foc si scurgeti uleiul in exces intr-un bol; pastrati-l pentru mai tarziu.
Bateti usor ouale intr-un castron mare , doar atat cat e necesar pt. a se amesteca .Adaugati cartofii usor prajiti in ouale batute si lasati-i cateva minute.

Incingeti 2-3 linguri din uleiul ramas intr-o tigaie antiaderenta, cu diametrul de 26 cm , si turnati amestecul de cartofi cu ou,roting tigaia pt. a intinde amestecul in mod uniform . Lasati pe foc 4-6 minute sau pana cand tortilla se rumeneste bine si se desprinde de pe  marginea tigaii.

Intoarceti tortilla cu atentie si prajiti-o si pe partea cealalata. Pentru asta, desprindeti marginile cu o spatula flexibila termorezistenta, apoi asezati o farfurie mare deasupra tigaii si intoarceti-le cu atentie pe amandoua. Folosind spatula, asezati tortilla inapoi in tigaie, cu partea rumenita deasupra. Lasati-o pe foc alte cateva minute, pana cand este gata si pe cealalta parte; daca preferati sa fie mai moale pe dinauntru, luati-o mai repede de pe foc.

Asezati cu atentie tortilla pe o farfurie si lasati-o sa se raceasca - ideal este sa o consumati la temperatura camerei. Serviti-o taiata felii groase, pe post de aperitiv sau alaturi de o salata , ca o masa de pranz gustoasa. 

Buen apetito !

 

RETETA IN IMAGINI

Tortilla a la Gordon Ramsay-0
Tortilla a la Gordon Ramsay-1
Tortilla a la Gordon Ramsay-2

COMENTARII (18)

Sim0na

Sim0na 1

11.05.2012, 20:33

foarte delicios arata

Rocsi

Rocsi 1

13.05.2012, 15:32

jolygina

jolygina 1

14.05.2012, 20:16

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Clatite cu branza telemea si malai
  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

  • 11

    D

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!