Tortilla a la Gordon Ramsay

de Toamna07 in Aperitive / Garnituri, 10 Mai 2012 | 7946 vizualizari

 

O alta reteta simpla si delicioasa, traditionala din Madrid .Chiar daca ingredientele nu promit nimic spectaculos, credeti-ma ca dupa ce o gustati ...o sa-mi dati dreptate .Este din cartea de bucate a lui Gordon Ramsay.
Renumita tortilla si-a castigat titlul de mancare nationala-tortilla espanola.

 

INGREDIENTE

  • 900 gr.de cartofi fainosi medii
  • 6 oua mari
  • 100 ml.de ulei de masline
  • 1 ceapa mare ,curatata si taiata julien
  • sare de mare si piper negru
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tortilla a la Gordon Ramsay:

Curatati cartofii si taiati-i felii subtiri.Incingeti uleiul de masline intr-o tigaie mare,cu fund gros. Adaugati cartofii si ceapa, cu putina sare si piper si amestecati bine.Micsorati flacara si prajiti cartofii timp de 15-20 de minute , amestecand din cand in cand ,pentru ca acestia sa nu se lipeasca de fundul tigaii.

Cand cartofii si ceapa se inmoaie ,fara insa a se rumeni,luati tigaia de pe foc si scurgeti uleiul in exces intr-un bol; pastrati-l pentru mai tarziu.
Bateti usor ouale intr-un castron mare , doar atat cat e necesar pt. a se amesteca .Adaugati cartofii usor prajiti in ouale batute si lasati-i cateva minute.

Incingeti 2-3 linguri din uleiul ramas intr-o tigaie antiaderenta, cu diametrul de 26 cm , si turnati amestecul de cartofi cu ou,roting tigaia pt. a intinde amestecul in mod uniform . Lasati pe foc 4-6 minute sau pana cand tortilla se rumeneste bine si se desprinde de pe  marginea tigaii.

Intoarceti tortilla cu atentie si prajiti-o si pe partea cealalata. Pentru asta, desprindeti marginile cu o spatula flexibila termorezistenta, apoi asezati o farfurie mare deasupra tigaii si intoarceti-le cu atentie pe amandoua. Folosind spatula, asezati tortilla inapoi in tigaie, cu partea rumenita deasupra. Lasati-o pe foc alte cateva minute, pana cand este gata si pe cealalta parte; daca preferati sa fie mai moale pe dinauntru, luati-o mai repede de pe foc.

Asezati cu atentie tortilla pe o farfurie si lasati-o sa se raceasca - ideal este sa o consumati la temperatura camerei. Serviti-o taiata felii groase, pe post de aperitiv sau alaturi de o salata , ca o masa de pranz gustoasa. 

Buen apetito !

Daca ti-a placut reteta noastra "Tortilla a la Gordon Ramsay" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tort aperitiv cu mazare si crema de branza

de Rocsi 9

ieri la 21:00

Biscuiti fragezi cu branza sarata si seminte: Reteta simpla si gustoasa

de laura_n 7

ieri la 17:20

Pate de pui si dulceata de zmeura - O combinatie inedita si gustoasa pentru micul dejun

ieri la 13:15

Rețetă de vedetă. Marele tenor Luciano Pavarotti pregatea  Spaghetti aglio ca nimeni altul!

ieri la 11:14

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Tortillas cu fasole in sos picant si branza cheddar