Tortilla Chips (home made)

de anaiss in Aperitive / Garnituri, 31 Oct 2011 | 4104 vizualizari

 

Nu sunt ele chiar ca cele cumparate dar sunt ffff bune....sotul meu le-a mancat pe toate...eu am apucat doar sa gust 2 :((((....maine fac iar si mananc cate vreau:)))

 

INGREDIENTE

  • aluat:
  • 100 gr faina grau
  • 150 gr faina  porumb
  • apa (o ceasca, cat sa iasa un aluat nelipicios)
  • sare, chilli sau piper (dupa gust)
  • 2 linguri ulei 
  • sos:
  •  2 linguri bulion
  • 1 ceasca de suc de rosii
  • 1 lingura smantana
  • piper sau chilli, dupa cat de picant va place
  • 1 lingura ulei de masline
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tortilla Chips (home made):

Din toate aceste ingrediente se formeaza un aluat nelipicios.Se imparte in bile mai mici si se formeaza foi subtiri. Se taie triunghiuri (sau ce model doriti) si se prajesc in in ulei intr-o tigaie incinsa.

Dupa ce s-au prajit pe ambele parti, se aseaza intr-o tava (eu am uns tava cu putin ulei, dar tinand cont ca ele au ulei pe ele de la prajit, nu cred ca  e necesar) si se dau la cuptor pt 3-4 minute la foc mare cat sa devina crocante.

Pt sos: Se freaca bine bulionul cu uleiul de masline si smantana, apoi se adauga sosul de rosii si piperul.Se amesteca bine

Se servesc cu acest sos de rosii (asta am avut eu in casa in acest moment) sau orice alt sos doriti.

Pofta buna!!

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Tortilla Chips (home made) 131775
retete culinare - Tortilla Chips (home made) 131776
retete culinare - Tortilla Chips (home made) 131777

COMENTARII (10)

Adinuta 1

04.11.2011, 16:05

super! mie chiar imi plac cele facute de casa

vladuutz 1

01.01.2012, 19:07

Foarte bun,bravo!

anaiss 1

13.01.2012, 01:54

multumesc vladuutz!! sunt delicioase

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Prajitura Lamaita
  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D