Tortilla cu ciuperci si masline

de articook in Aperitive / Garnituri, 8 Iul 2010 | 6463 vizualizari

 

Aceste tortillas sunt adaptate la ingredientele pe
care le gasim in Romania, in mod normal
ele se fac din faina de porumb, dar nu faina de
porumb pe care o gasim de cumparat ci e o faina
care este trecuta prin mai multe procese si in final
are textura si culoarea exact ca si cea a fainei de grau.
Si pentru a reusi sa fac tortilla acasa am
macinat faina de porumb in rasnita electrica,
dupa care am combinat-o cu faina de grau.
In final a avut gust foarte bun chiar daca
nu este 100% facuta din faina cu
care se face o tortilla adevarata.

 

INGREDIENTE

  • 1/2 cantitate faina de porumb {macinata cu rasnita electrica}
  • 1/2 cantitate faina de grau
  • sare
  • apa
  • Ingrediente umplutura:
  • ciuperci champignon, taiate felii subtiri
  • masline negre, maruntite
  • cascaval razuit
  • ceapa verde, taiata marunt
  • dovlecel curatat si taiat marunt
  • sare si piper
  • ulei de masline
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tortilla cu ciuperci si masline:

{cantitatile de faina sunt in functie de cate portii vrei sa faci, eu nu am masurat cantitatea folosita, am pus aproximativ 250 g din faina de porumb si 250 g faina de grau}

Se amesteca intr-un vas cele doua cantitati de faina, si se adauga apa cat sa se formeze o compozitie tare. Se pune si putina sare. Daca nu se intareste aluatul, puteti sa mai adaugati din faina de grau cate putin. Cand aluatul e destul de tare, framantati-l pe o suprafata de lemn, data cu faina. Dupa ce e gata impartiti aluatul in parti egale, faceti niste mingi de marimea unei mingi de golf. Pregatiti 2 pungi de plastic, sau hartie de copt si asezati aluat in mijlocul acesteia, apoi acoperiti cu cealalta punga si cu sucitorul incepeti sa intindeti aluatul asa incat sa fie aproximativ in forma de cerc. Pentru a intelege mai bine procedeul dati clik aici.

Dupa ce aveti pregatita si umplutura pentru tortillas. Pregateste o tigaie de clatite si pune cate o tortilla la prajit, dar fara ulei. Cand e gata pe o parte intoarce-o si pe cealalta, apoi, adauga din cascavalul razuit si din umplutura. Indoaie felia de tortilla si mai las-o 1 minut apoi intoarce-o si pe cealalta parte pentru a se praji bine. Se lasa in tigaine pana cand nu mai este de culoare galben intens {ca si faina de porumb} ci se deschide la culoare si incepe sa se prajeasca in unele locuri. Intr-o tigaie mare se pune putin ulei de masline si se adauga toate legumele maruntite, inafara de masline. Cand sunt destul de moi se iau de pe foc si se condimenteaza.

Se face si o salata de varza, eu am folosit la 3 persoane aproape o varza intreaga. Se taie varza in 2 dupa care se taie fiecare parte felii subtiri. Se pun intr-un bol mare si se adauga putina sare si cu mult ulei de masline. Pe urma strangeti varza in mana pentru a se face mai moale si mai usor de mancat.

Se pot folosi si alte ingrediente pentru umpluturi in functie de ceea ce preferati. 

 

RETETA IN IMAGINI

Tortilla cu ciuperci si masline-0
Tortilla cu ciuperci si masline-1
Tortilla cu ciuperci si masline-2

COMENTARII (8)

articook

articook 1

08.07.2010, 18:11

merci... da sunt grozave! abia astept sa le mai fac

ana

ana 1

08.07.2010, 19:07

Mai am gasit si eu odata o reteta de tortila in care se punea faina de porumb ,si nu am stat mult pe ganduri pana am incercat-o ,numai ca am pus malai ,a iesit bunuta dar crantanea Si acum ca citesc imi dau seama ca faina e faina ,malaiul e malai.O sa incerc varianta cu rasnita cand o sa le mai pregatesc.

Rocsi

Rocsi 1

08.07.2010, 22:55

iami iami

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!