Tortilla de luni sau omleta cu cartofi

de Bucataras Diana in Aperitive / Garnituri, 10 Dec 2016 | 2386 vizualizari

 

Am facut aceasta tortilla sau omleta spaniola, cum i se mai spune, lunea trecuta, de aceea i-am zis asa. :) Reteta originala este doar cu legume, dar nu eram eu, daca nu adaugam ceva carnita si niste branza, de capra evident :P. Merita incercata in orice varianta.

 

INGREDIENTE

  • 500-600 g cartofi
  • 5-6 oua
  • 150 g sunca si salam haiducesc
  • 100 g branza de capra afumata
  • o ceapa
  • 1 ardei
  • 5 linguri smantana
  • piper
  • oregano
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tortilla de luni sau omleta cu cartofi:

Punem la fiert cartofii in coaja. Cand au fiert, ii scoatem din apa si ii lasam sa se racoreasca. Intre timp, pregatim celelalte ingrediente: tocam ceapa si ardeiul, taiem mezelul cubulete si maruntim branza. Curatam si taiem si cartofii cubulete. Incingem putin ulei intr-o tigaie, adaugam ceapa, o lasam la calit cca.1 minut, apoi adaugam ardeiul si amestecam. Punem peste ceapa si ardei, mezelul, apoi branza, amestecand continuu. Dupa cateva minute, adaugam si cartofii si lasam sa se rumeneasca un pic. Asezam compozitia intr-un vas antiaderent, turnam ouale batute, amestecate cu smantana, omogenizam compozitia, presaram oregano si dam la cuptor pana se face oul. Servim cu salata de rosii si salata verde sau cu ardei copti. Pofta buna!

 

TIPS-URI

1

puteti folosi orice mezel aveti prin casa sau deloc.

2

puteti folosi orice fel de telemea sau cascaval.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tortilla de luni sau omleta cu cartofi" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Cartofi rumeniti la cuptor