Tortilla de patatas

de stefy_a in Aperitive / Garnituri, 16 Mai 2016 | 1005 vizualizari

 

Sau mai simplu spus: omleta cu cartofi :)

 

INGREDIENTE

  • 350 g cartofi
  • 4 oua
  • o ceapa mare
  • 80 g cascaval
  • patrunjel verde
  • sare si piper
Portii: 8
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tortilla de patatas:

- cartofii se curata de coaja, se spala si se dau prin razatoarea cu gauri mari

- se fierb in apa cu sare, circa 5-10 minute

- cand au fiert se pun la scurs de apa

- ceapa se curata de coaja, se spala, se toaca si se caleste pana devine aurie

- cascavalul se da prin razatoarea cu gauri mari

- patrunjelul se spala, se curata de codite si se toaca

- ouale se sparg intr-un vas mai mare si se bat bine, apoi se adauga ceapa, cartofii, cascavalul si patrunjelul si se asezoneaza cu sare si piper

- se amesteca bine

- tigaia se unge putin ulei, se lasa la incins si se pune omleta la copt

- se coace la foc mic pe ambele parti

- intoarcerea omletei de pe o parte pe cealalta, fara a o rupe, se face cu ajutorul unei farfurii mai mari ca tigaia: se acopera tigaia cu farfuria, se rastoarna omleta pe farfurie cu grija, si apoi tot cu grija se pune omleta in tigaie de pe farfurie cu a doua parte in jos pentru a se coace

- e buna atat calda cat si rece, merge pregatita in tot felul de combinatii: puteti adauga ciuperci, carnaciori, ardei, etc

 

RETETA IN IMAGINI

Tortilla de patatas-0
Tortilla de patatas-1
Tortilla de patatas-2
Tortilla de patatas-3

COMENTARII (5)

MotanLaOale 1

17.05.2016, 23:17

mirela0911 1

18.05.2016, 15:21

Trebuie sa fac si eu!

Panacris 1

19.05.2016, 20:18

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04