Tortilla/Omleta spaniola

de Gherca Daniela in Aperitive / Garnituri, 27 Mar 2015 | 8426 vizualizari

 

Este perfecta la micul dejun, gustoasa, satioasa si foarte usor de facut!

 

INGREDIENTE

  • 3 cartofi mari
  • 4 oua
  • sare
  • o cana mare de ulei

Optional: branza feta, dupa bunul plac

Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tortilla/Omleta spaniola:

Curatam cartofii, ii spalam si ii taiem fasii subtiri ( taiem cartoful in 2 pe lungime, apoi fiecare jumatate tot in 2 si cu ajutorul unui cutit taiem fasii subtiri (foto)).

Intr-o tigaie punem uleiul si cand este foarte bine incalzit punem cartofii cu putina sare si amestecam din cand in cand pana ce cartofii se inmoaie (nu trebuie sa se prajeasca).

Scoatem cartofii usor cu o paleta intr-o strecuratoare (pentru a elimina excesul de ulei care ramane) si cu o lingura apesam usor, lasam asa cca 5 minute.

Intr-un bol batem ouale bine cu putina sare adaugam si branza sarata cca.2 linguri (daca va place) si peste aceasta compozitie punem cartofii. Amestecam usor cu o furculita pana se omogenizeaza bine totul.

Intr-o tigaie punem 2-3 linguri de ulei, iar cand este bine incalzit punem compozitia obtinuta si o nivelam usor pentru a-i da o forma frumoasa.

Pentru a o intoarce ne ajutam de o farfurie, pe care o punem cu fata in jos in tigaie si intoarcem cu tot cu tigaie, apoi o asezam din nou in tigaie pentru a se praji si pe cealalta parte.

La final o scoatem pe o farfurie si se serveste alaturi de o salata. Noi am servit cu castraveciori in otet.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

Alte ingrediente optionale: ceapa, salam, patrunjel, ceapa verde etc

2

Este de preferabil sa folositi ulei de masline

Daca ti-a placut reteta noastra "Tortilla/Omleta spaniola" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta gustoasa de pasca fara aluat, cu fistic si fulgi de ciocolata

ieri la 12:38

Prajitura cu banane si mere - Un desert rapid si aromat

de oanapl 7

pe 14.04 la 21:13

Reteta de desert rapid cu mandarine si ciocolata

pe 14.04 la 14:24

Reteta de bruschete savuroase cu carnea ramasa

pe 14.04 la 11:37

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Aperitiv Tortilla