Tortillas

de elucubratiiculinare in Piine, 9 Feb 2012 | 8391 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 2 căni făină,
  • 130 ml apă,
  • 10 g praf de copt,
  • 1/2 linguriță sare,
  • 3 linguri ulei.
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tortillas:

Într-un castron cernem făina cu praful de copt și cu sarea. Adăugăm apa și uleiul și amestecăm bine. Transferăm aluatul pe o suprafață plană presărată cu făina și frământăm 2-3 minute până aluatul se omogenizează și devine elastic. Se lasă acoperit să se odihnească 15-20 minute. Împărțim aluatul în 8 bucăți egale și le modelăm ca niște mingiuțe.

Luăm câte o mingiuță de aluat și o întindem cu un sucitor pe o planșetă presărată cu făină.

În momentele acelea chiar îmi doream un dispozitiv din acela șmecher de făcut tortillas. E un pic de muncă, dar merită. După ce le terminăm de întins pe toate, trecem cu ele la copt. Pe o tigaie grill încinsă așezăm tortilla și așteptăm maxim 1 minut.

În momentul în care începe să facă bule, e clar că trebuie întoarsă. Se mai lasă 30 de secunde și gata tortilla.

Se scoate de pe plită și se pune pe un platou (o farfurie mare) și se acoperă cu un șervet să stea la cald. La fel procedăm și cu restul aluatului.

Acum nu vă rămâne decăt să vă gândiți cum le veți folosi. Se pot folosi ca atare pe post de pâine sau în alte rețete mexicane minunate.

PS: Promit că mâine vă arăt la ce le-am folosit eu.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tortillas" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (15)

horia 1

09.02.2012, 22:13

arata super bine,felicitari!

MIUTA 1

10.02.2012, 11:00

Suuuuper

Dana_Retetegg 1

11.02.2012, 00:11

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Aperitiv rulada cu sunca si branzeturi